Comunitat Valenciana

Plataforma per l'ensenyament rebutja la campanya del PP sobre adoctrinament per ser una "caça de bruixes" contra docents

  • La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha manifestat el seu rebuig "a qualsevol campanya que tergiverse el concepte d'adoctrinament i atac la professionalitat del professorat tant a el País Valencià com en altres territoris".

El col·lectiu s'ha referit, en un comunicat, a la campanya del PP

valencià 'No al adoctrinamiento', "que s'ha reinstaurat novament, després d'uns dies paralitzada". Per a la plataforma, aquesta iniciativa "fomenta la persecució al professorat per a exercir les seues tasques i fomentar l'esperit crític entre l'alumnat, una autèntica caça de bruixes contra el professorat valencià".

L'entitat destaca "la defensa de l'ensenyament públic i del professorat" i afirma que continuarà donant suport a "un model d'educació que treballe els valors socials, que impulse el pensament crític i analític, fonamentat en els mètodes científics, que instaure la coeducació i la igualtat de gènere, que promoga els projectes educatius transversals, que considere la diversitat lingüística i cultural un patrimoni a preservar, que reconega que l'ús de la informació ha de ser ètic i que construïsca el coneixement de forma cooperativa".

"DEROGACIÓ IMMEDIATA DE LA LOMQE"

D'altra banda, la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha al·ludit a les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que ordenen retornar a huit centres concertats aules que no havien sigut no renovades. Sobre aquest tema, la plataforma considera que és necessària "la derogació immediata de la LOMCE".

"La xarxa pública ha de tindre garantida la continuïtat de les seues unitats, del professorat i no estar sotmesa a l'arbitri del govern de torn per a la seua supervivència. Els fortíssimes retallades que va patir l'ensenyament públic en l'anterior legislatura confirmen que la xarxa pública depèn absolutament de la voluntat del govern de torn per al seu manteniment, la qual cosa és un gravíssim greuge comparatiu inacceptable", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento