Comunitat Valenciana

La UPV celebrarà els seus 50 anys convertida en un "referent mundial"

  • El rector, Francisco Mora, assegura que "la tendència d'aquesta universitat ha sigut brillant".
  • Durant 50 setmanes "temàtiques", la institució educativa plantejarà activitats diverses per a la societat.
Alumnes en la Universitat Politècnica de València
Alumnes en la Universitat Politècnica de València
UPV
Alumnes en la Universitat Politècnica de València

La Universitat Politècnica de València (UPV) celebra en 2018 el seu 50 aniversari des de la seua fundació amb un programa d'activitats temàtiques obert a la societat valenciana per a "reforçar" el sentiment de "pertinença interna", després de situar-se entre les "millors universitats" i convertir-se en una institució "de referència a nivell mundial".

Així ho ha manifestat el seu rector, Francisco Mora, aquest dijous en roda de premsa, acompanyat del vicerector d'Alumnat Cultura i Esport, José Luis Cueto, i el vicerector de Relacions Internacionals i Cooperació, Juan Miguel Martínez Rubio, que han sigut els encarregats de la planificació.

"Tenim un balanç excepcional. En 50 anys la UPV s'ha col·locat entre les millors del món. És una institució de referència a nivell mundial, que és molt difícil. Les millors dades no són només els que puguem dir nosaltres, sinó el que diuen les persones de fora quan ens avaluen, agències o rànquings, i la tendència d'aquesta universitat ha sigut brillant", ha destacat Mora.

La institució acadèmica celebrarà el seu aniversari amb un programa d'activitats durant 50 setmanes "temàtiques" on cada setmana anirà relacionada amb alguna de les dimensions de la universitat, com investigació, medi ambient, ocupació, esport, emprenedoria o relacions culturals.

Concerts i actuacions culturals

El programa, que pot estar subjecte a canvis per la incorporació de noves activitats que encaixen en la "filosofia" del 50 aniversari, tindrà un acte inicial "entranyable" el 12 de juny en el Paranimf de la universitat, on es reconeixerà als fundadors de la institució, als rectors i als alcaldes d'Alcoi, Gandia i València, ciutats on se situen els campus.

Així mateix, ja hi ha alguns actes programats, com el concert dedicat als joves en la Marina Reial Nord on actuaran a l'octubre grups com La Casa Azul, Viva Suecia o Ley Dj, o una actuació cultural per al personal de la universitat que es programarà per a l'últim trimestre de l'any.

En aquest sentit, la intenció és que es produïsca un "acostament" amb la societat perquè coneguen el realitzat fins ara i les expectatives futures, així com per a "reforçar" el sentiment de "pertinença interna", per la qual cosa s'ha habilitat en la web apartats amb el programa, algunes dades singulars de la institució i dels rectors.

La universitat també ha actualitzat el seu logo per a realitzar un d'acord amb el seu 50 aniversari, realitzat per l'Agència Valenciana Nocions Unides, "més dinàmic" i amb el qual volen "donar compte" de l'art, la ciència i la tecnologia de la institució, segons ha explicat el vicerector d'Alumnat Cultura i Esport.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento