625.000 cotxes surten de revetlla

Trànsit tem una situació complicada avui entre les sis de la tarda i la mitjanit. Hi haurà carrils addicionals, 91 radars i 214 controls d’alcoholèmia. La tornada també es preveu conflictiva
L’operació sortida dels 625.000 vehicles que marxen pel pont de Sant Joan arrenca avui a les tres de la tarda. Però serà entre les sis i la mitjanit quan el Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que les carreteres estiguin més plenes i hi pot haver col·lapse.
 
I és que la coincidència de la revetlla amb tres dies de festa i l’inici de vacances escolars fan preveure que aquest pont sigui «el més complicat de l’any», va admetre ahir el director del SCT, Rafael Olmos. En la memòria encara perduren les imatges de milers de persones menjant la coca al cotxe.
 
Les vies de la costa
 
Les carreteres més conflictives seran les que enllacen Barcelona amb la costa i serà allà on hi haurà carrils addicionals. A més, s’establiran 214 controls d’alcoholèmia i 91 radars de velocitat.
 
La tornada també es preveu conflictiva entre les sis de la tarda i les dotze de la mitjanit del proper diumenge.
 
Coincidint amb la revet- lla, Trànsit llença una nova campanya per conscienciar els ciutadans dels perills a la carretera. Els anuncis tornen a fugir d’imatges de «sang i fetge» i accentuen la «solitud i el dolor» que deixa una víctima mortal. Per primera vegada, el missatge també incideix en els riscos al carrer perquè l’estadística revela que més d’un 80% de la sinistralitat de trànsit es produeix a les vies urbanes.
 
Menys mortalitat
 
Les carreteres catalanes s’han cobrat fins ahir la vida de 158 persones, enfront de les 184 del mateix periode de l’any passat, el que representa un 14% menys. La consellera d’Interior, Montserrat Tura, es va felicitar per la baixada de la mortalitat, tot i que va mostrar «tota la prudència i precaució» en la valoració.
 
Nuevos radares en Barcelona
 
El Ajuntament de Barcelona instalará durante el mes de julio siete nuevos puntos de radares fijos, según reveló ayer en el XII Fòrum Barcelona de Seguretat Viària. La capital catalana continuará apostando por el control con radares fijos, no sólo en los accesos a la ciudad, sino también en las vías de penetración. Actualmente ya hay instalados 22 equipos o puntos de control y ocho radares en las Rondas. El Ajuntament ha constatado que, en los puntos con más accidentes (más de 10 al año), las pequeñas inversiones en la vía o en la señalización permiten mejorar los índices de accidentalidad y reducir el riesgo de que haya colisiones.
 
Coche fotomultas. Habrá dos más
 
A la vista de los buenos resultados que está dando el coche fotomultas que sanciona a los vehículos que invaden el carril bus, el Ajuntament de Barcelona tiene previsto poner en marcha dos nuevas unidades, según revelaron las conclusiones del XII Fòrum Barcelona de Seguretat Viària. En este sentido, expertos y autoridades consideran que «la disciplina no es un mandato gratuito de las administraciones ni una fórmula supuestamente recaudatoria, sino un factor claro de seguridad vial». La potenciación del transporte público también garantiza seguridad.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento