Comunitat Valenciana

La declaració de Camps i Costa en la peça secreta de la F1 s'ajorna al 13 i 14 de juny

  • L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa estan cridats a declarar els pròxims 13 i 14 de juny com a investigat i testimoni respectivament pel Jutjat d'Instrucció número 17 de València que va obrir una peça secreta relacionada amb la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 en la capital del Turia, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

El jutjat els havia citat inicialment a declarar per a aquest dijous encara que s'ha ajornat fins al 13 i 14 de juny. Camps ja va ser citat a declarar pel jutjat el passat 7 de febrer en aquesta causa en la qual, segons va transcendir en eixe moment, hi ha almenys huit investigats més, la majoria càrrecs públics de l'època del PP i administradors d'empreses. Entre ells, l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i l'ex-secretari autonòmic d'aquesta mateixa conselleria i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

Dins d'aquesta investigació també està citat ara l'ex-vicepresident de la Generalitat Vicente Rambla, segons les fonts consultades per Europa Press, encara que no s'ha concretat la data de la seua compareixença. D'acord amb la informació publicada aquest dimecres per Levante-EMV, el cas també esguita l'ex-secretari autonòmic de Cultura i ex-secretari general del PP, David Serra.

Fiscalia Anticorrupció va dirigir el mes passat dos escrits a la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració -anteriorment d'Infraestructures i Transport- arran d'una compareixença recent realitzada pel propi Costa, per a sol·licitar informació sobre la construcció del circuit.

En concret, el fiscal demanava a aquest departament de l'administració valenciana "la totalitat dels expedients administratius relacionats amb la construcció del Circuit de Fórmula 1 de València en qualsevol de les seues fases adjudicats a les mercantils F.C.C. i Hormigones Martínez (Grupo Vallalba)".

Fiscalia demanava la remissió íntegra dels expedients, inclosos, els "acord d'inici, plecs, aprovació d'aquest, ofertes, informes tècnics, proposta d'adjudicació, actes de la mesa de contractació incloses, modificats si escau, factures, pagament, etc", segons la sol·licitud del ministeri públic.

Els empresaris de Hormigones Martínez (Grupo Vallalba), Tomás i Rafael Martínez Berna, són dos dels quals van reconéixer haver finançat il·legalment el PP de Francisco Camps en el juí celebrat recentment en l'Audiència Nacional.

Després de la seua primera compareixença en el jutjat per aquesta causa, Camps va assegurar tindre "tranquil·litat absoluta" sobre l'F1 i amb "la consciència d'haver fet alguna cosa extraordinària per a València", i va rebutjar donar detalls de la seua declaració.

DOS JUTJATS

Les investigacions entorn de les presumptes irregularitats en la gestió de l'F1 a València les dirigeixen en aquests moments dos jutjats: el número 2 i el 17, que porta la peça secreta.

En total s'investiga la negociació prèvia duta a terme per Camps a benefici de Valmor, l'empresa de l'expilot Jorge Martínez 'Aspar', organitzadora de la prova; els contractes entre l'empresa pública Circuit del Motor i determinats proveïdors que resultaven adjudicataris per ordre de Valmor i la relacionada amb l'absorció de Valmor per part de Circuit del Motor.

En la peça en la qual la magistrada del Jutjat d'Instrucció número dos investiga els contractes entre Circuit del Motor i proveïdors també hi ha pròximes citacions com a investigats la setmana vinent: l'ex-director general del Circuit Ricardo Tormo, Julio García Gimeno i altres nou persones, entre treballadors, representants d'empreses i dos advocats.

Així mateix, estan citats el que fóra president de la Societat Pública Circuit del Motor i ex-secretari autonòmic d'Hisenda, José Miguel Escrig; directora de gestió del Circuit, Blanca Tomás; el director tècnic, Miguel Martí.

El passat 18 de maig ja ho va fer igualment com investigat el propi Camps en aquesta peça. L'expresident va sostindre que la causa era

"purament política" i l'atribuïa a una denúncia de Compromís, partit al que assegurava que "li dolia" que València "estiguera al nivell de Barcelona" amb un esdeveniment que "li podia fer mal a Catalunya i al seu Gran Premi".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento