Comunitat Valenciana

Ribó, "molt satisfet" per les dades del Baròmetre Municipal, valora que "el Govern de la Nau es consolida"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dimecres "molt satisfet" pels resultats de l'últim Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana, que situa la seua coalició, Compromís, com la força que guanyaria les eleccions locals que se celebraran en 2019 amb el 12 per cent dels vots. Així, ha valorat que aquesta enquesta mostra que el Govern de la Nau, l'executiu que presideix i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, "es consolida".
L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
Europa Press - Archivo
L'alcalde de València, Joan Ribó.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després d'assistir en la Junta Municipal de Marítim a l'inici de pagament amb targeta de tràmits municipals, preguntat pels resultats del Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana.

Aquest sondeig, elaborat en els mesos d'abril i maig, situa en segona posició a Ciutadans amb el 10,5 per cent dels vots, per davant del PSPV (9%), PP (8,9%), València en Comú (7,4%) i Esquerra Unida (2,4%). Amb aquests resultats, es podria reeditar el Govern de la Nau.

El primer edil ha precisat que els resultats del Baròmetre Municipal no apunten a "la reelecció de l'alcalde" sinó del "Govern de la Nau", l'executiu que lidera i que comparteixen Compromís, PSPV i València en Comú. Ha agregat que s'ha fet "un treball conjunt" que compta amb "beneficis conjunts".

"La valoració és bona. Veiem que el Govern de la Nau es consolida i que augmenta el nombre de regidors. Per tant, és una valoració bona", ha afirmat Joan Ribó, que ha ressaltat que l'opinió que es mostra en aquesta enquesta "dels serveis que es presenten des de l'Ajuntament "és bona".

El responsable municipal ha subratllat, així mateix, que el Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana "no és una enquesta qualsevol" ja que davant de les "500 o 600 entrevistes a València" que solen tindre altres sondejos, aquest "té 2.300 entrevistes".

"MOLTA MÉS SOLIDESA"

"Per tant, és una enquesta amb molta més solidesa que una enquesta normal", ha assegurat, alhora que ha reiterat que l'estima "molt positiva". "Estem contents del resultat. Jo estic molt satisfet", ha dit.

L'alcalde ha comentat, d'altra banda, que el Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana es va fer abans de produir-se l'operació 'Erial', en la qual va ser detingut l'expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana i la sentència de Gürtel. "Si s'haguera fet en eixos moments, segurament els resultats hagueren canviat significativament", ha exposat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento