Comunitat Valenciana

Treballadors de Divalterra es concentren davant Diputació per a exigir que es "reconega i dignifique" la seua tasca

  • Treballadors de l'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València, s'han concentrat aquest dimecres davant les portes de la corporació provincial per a exigir "respecte" i que no se'ls vincule amb la "roïna gestió" dels governs, així com per a reivindicar que "es reconega i dignifique" el seu treball.
Concentració de treballadors de Divalterra davant la Diputació
Concentració de treballadors de Divalterra davant la Diputació
EUROPA PRESS
Concentració de treballadors de Divalterra davant la Diputació

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació la secretària de la secció sindical de CSIF en Divalterra, Ruth López, qui ha lamentat la imatge que es dóna dels treballadors d'aquesta empresa, que naix de l'antiga Imelsa, afectada per una investigació judicial. "Nosaltres no som els culpables d'una roïna gestió de les anteriors gerències ni del descontrol de l'actual", ha remarcat.

En aquest sentit, ha puntualitzat que als treballadors "els moviments polítics" els "interessen" perquè ells estan per a "treballar pels valencians". "Nosaltres no hem robat ni hem vulnerat la llei, així que no ens fiquen en el mateix sac. Estem al marge, simplement servim als valencians i se'ns està menyspreant", ha reivindicat López, qui ha exigit "respecte" i "que es reconega" la tasca que exerceixen.

Així mateix, ha reclamat millores laborals que "dignifiquen" el seu treball ja que treballen una mitjana de 10,5 hores al dia que poden arribar a ser fins a 22 hores en cas d'emergència i açò amb un sou "de tan sols mil euros al mes amb pagues incloses". "Ja és hora de dignificar el nostre treball, que se'ns reconega la tasca i es respecte els treballadors de Divalterra", ha subratllat.

En aquest sentit, ha criticat que malgrat que des de la Diputació se'ls havia promès una sèrie de millores, aquestes "no han arribat", la qual cosa ha provocat que hagen eixit al carrer a reivindicar els seus drets davant "la falta de respecte i de promeses incomplides".

Per tant, ha subratllat que si des de la corporació provincial no s'atén les seues peticions seguiran amb les protestes. De fet, ha avançat que aquest divendres tornaran a concentrar-se enfront de les portes de la Diputació de València.

Des de CSIF, han explicat en un comunicat que han intentat durant aquests anys donar "un marge de confiança" des d'una posició de "diàleg i negociació" per a "arribar a acords per a i pels treballadors de Divalterra sense permetre cap tipus d'ingerència política". No obstant açò, consideren que "pareix ser que ací no es tracta de persones, si no de quotes de poder polític" en els quals els únics perjudicats són "els treballadors" atés que no s'ha atès les seues demandes.

Davant aquests fets, remarquen que eixiran al carrer fins que se'ls "escolte" i se'ls "respecte" perquè "els treballadors de Divalterra no són monedes de canvi de ningú", subratllen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento