Comunitat Valenciana

Podem demana reforçar els recursos per a les dones maltractades i posar el focus en els agressors

  • La portaveu de Podem en la Comissió d'Igualtat de Les Corts Valencianes, Cristina Cabedo, ha reclamat que es reforcen els recursos de la Comunitat Valenciana destinats a les supervivents i posar paral·lelament el focus també en els agressors.

Així ho ha indicat Cabedo en un comunicat, en relació a les dades que assenyalen el nombre de víctimes de violència de gènere amb ordre de protecció mesures cautelars a la Comunitat va ser de 4.196 en 2017, un 3,2 per cent més que l'any anterior.

Al seu juí, aquestes xifres "suposen un augment respecte dels anys anteriors i indica la necessitat de reforçar no només els recursos destinats a les supervivents, sinó de focalitzar-nos també en els agressors".

En el mateix sentit, ha afegit que si existeixen més de 4.000 dones amb ordres de protecció a la Comunitat Valenciana és que "també existeixen més de 4.000 homes agressors, i unes institucions a l'altura de les circumstàncies han d'actuar segons aquesta realitat".

Per tant, ha assenyalat que "ignorar que encara hui no s'està apostant per crear unes masculinitats igualitàries seria irresponsable" ja que, segons les dades, quasi la mitat dels denunciats es concentren en les edats de 30 a 44 anys, la qual cosa suposa que "són homes que han nascut ja en democràcia i això no ha assegurat que la seua masculinitat siga respectuosa amb les dones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento