Comunitat Valenciana

Taiat Dansa i Rambleta reflexionen sobre la bellesa en 'Canvas of bodies'

  • L’obra s’estrenarà el pròxim divendres 1 de juny en aquest recinte de la ciutat de València.
  • És un treball "temperamental, amb grans dosis de denúncia, apassionament i compromís", expliquen.
Canvas of bodies en La Rambleta
Canvas of bodies en La Rambleta
RAMBLETA
Canvas of bodies en La Rambleta

Taiat Dansa i Rambleta estrenaran el pròxim 1 de juny la seua coproducció 'Canvas of bodies', un espectacle que "posa la mirada en la diversitat i qüestiona els conceptes de bellesa i perfecció com a valors discutibles en l'art i la dansa contemporània".

A partir de la pregunta ‘Què és la bellesa?’, cinc ballarins amb diferents actituds, pensaments i capacitats qüestionen aquest concepte en el nou projecte de la companyia valenciana Taiat Dansa, que s'estrenarà el pròxim 1 de juny en Rambleta.

'Canvas of bodies' ofereix un paisatge de diferències entre els seus cinc ballarins, de diferent procedència geogràfica perquè aquesta particularitat tinga presència a l'hora d'expressar les seues diferències en escena. Els artistes -Dab Daw, Saïd Gharbi, Cora Panizza, Martxel Rodríguez i Laila White- presenten també diferències de pensament, d'actituds, de comportaments i diferents capacitats.

Es tracta, expliquen els seus responsables en un comunicat, d'una peça coreogràfica que "posa en valor la diferència, que qüestiona el concepte de bellesa, perfecció i virtuositat com a valors discutibles en l'art i en la dansa contemporània".

Les coreògrafes de Taiat Dansa, Meritxell Barberá i Inma García, pretenen comprometre a l'espectador amb el valor de la diferència, posar la mirada en les diferents capacitats de cada intèrpret i la diversitat com a eix essencial de la dansa més actual. És un treball "temperamental, amb grans dosis de denúncia, apassionament i compromís", resumeixen.

Cos-pantalla

'Canvas of bodies' continua un procés de cerca creativa, de caràcter multidisciplinari, en el qual la imatge amb diversos suports segueix jugant un paper essencial.

Un treball amb el vídeo, la fotografia, la instal·lació (a més de la dansa i la coreografia) que suggereix una perspectiva diferent per a afrontar una altra particular visió del significat del cos com a eina escènica.

En l'escenari el "cos-pantalla" s'incorpora al paisatge escènic com a protagonista que fa de guia a través del clarobscur, de feixos i efectes lumínics, en una cerca continuada entre l'equilibri i l'harmònic.

Meritxell Barberá i Inma García han presentat les seues creacions en diferents espais de referència i festivals del territori nacional, així com en països com França, Alemanya, Suïssa, Regne Unit i Estats Units.

Per a "seguir recolzant als creadors i artistes valencians i promoure la producció en arts escèniques en la ciutat", Rambleta coprodueix aquesta obra, el disseny escènic de la qual està a càrrec de Taiat Dansa i el vestuari d'Estudi Savage.

La música és original de Brou; el treball de producció audiovisual de David Novella; el cap tècnic i disseny d'il·luminació és Pablo Fernández; i la imatge gràfica és obra de Pilar Estrada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento