Comunitat Valenciana

València tindrà vigilància policial en les platges fins a la matinada en estiu

  • En funció del dia de la setmana i de les activitats el servei es prolongarà fins a les tres de la matinada.
  • Aquesta ampliació estarà disponible del 15 de juny i fins al pròxim 7 de setembre.
  • La regidora Anaïs Meguzzato ha presentat aquest dilluns el dispositiu de seguretat per a la temporada d'estiu.
Servicio de Policía Local en Playas
Servicio de Policía Local en Playas
PLV
Servicio de Policía Local en Playas

El servei de vigilància policial en les platges de la ciutat de València s'ampliarà fins a la matinada a partir del 15 de juny, la qual cosa suposa una de les principals novetats del dispositiu que ha presentat aquest dilluns la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, acompanyada pel Cap de la Policia Local, José Serrano.

Aquest dispositiu romandrà actiu fins al pròxim 7 de setembre i entre el torn del matí i el de la nit un total de 50 agents de la Policia Local patrullaran les platges: 32 en les del nord (Cabanyal i Malva-rosa) i 18 en les del sud (Pinedo, El Saler i El Perellonet).

Aquest servei de protecció i vigilància que l'any passat acabava al final de la vesprada s'ampliarà per primera vegada fins a primeres hores de la matinada, un canvi "fruit d'una necessitat real, especialment en el passeig marítim", ha afirmat la regidora.

El servei comença a les 7.30 hores de dilluns a diumenge, ininterrompudament i, depenent del tipus d'activitat o del dia de la setmana que siga, es prolongarà i romandrà actiu fins a la una, les dues o les tres de la matinada, a partir del 15 de juny.

Durant la nit sis agents de la Policia Local patrullaran constantment el passeig marítim. A ells s'uneix el servei que presta la unitat de Policia Local del Marítim per a garantir una major seguretat, ha dit l'edil, que ha destacat la necessitat d'atendre millor "a molta gent que gaudeix de les nostres platges fins a la matinada".

Quatre nous quads

Pel que fa als mitjans materials per a prestar aquest servei hi ha un total de 26 vehicles. Enguany cal destacar l'adquisició de quatre nous quads "per a garantir la tranquil·litat i la seguretat de la gent que està en la zona de la platja, i en el dels bombers, ressenyar l'adquisició d'una nova llanxa per a vetlar per la seguretat dels banyistes en col·laboració amb la Creu Roja", ha agregat.

També s'ha referit Menguzzato a les bones condicions de la reguarda instal·lada al costat de la Posta número 2 i ha indicat que aquesta temporada s'afig el servei de nits perquè "és una necessitat" i s'ha adquirit "el material que ens faltava per a completar i donar resposta a totes les necessitats".

Ha valorat l'estreta col·laboració entre i Policia Local, Protecció Civil i el cos de Bombers, que va a comptar amb 30 especialistes de la unitat de bussejadors (sis per torn), que completen un dispositiu que inclou el control de la circulació, la vigilància per a evitar furts o que es realitzen un altre tipus d'activitats il·legals, garantir la seguretat dels banyistes i altres tasques de salvaguarda del dret de la ciutadania.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento