Comunitat Valenciana

Puig creu que el concert de batxillerat per part del PP va ser "un immens error"

  • El Consell recorrerà aquesta decisió perquè és "una mica contradictòria en algunes coses", segons Puig.
  • En aquest nivell, "si opta pels concerts, ha de sotmetre's a la normativa bàsica de l'Estat", diu la sentència.
Imatge d'arxiu d'un aula
Imatge d'arxiu d'un aula
GVAEDUCACIO - Archivo
Imatge d'arxiu d'un aula

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dilluns que el Consell recorrerà per "contradictòria" la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'anul·lar de forma parcial el decret de concerts educatius i sobre aquest tema ha mantingut que va ser "un immens error" el concert de l'ensenyament no obligatori per part de l'anterior Govern del PP.

Puig, al final de l'Executiva del PSPV, ha assenyalat que és "obvi" que el Consell recorrerà aquesta decisió de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa perquè és "una mica contradictòria en algunes coses".

El TSJ reconeix la legalitat de part de la norma recorreguda, ja que admet que la Generalitat "no està obligada a concertar", però precisa que, en el cas de l'ensenyament no obligatori, "si opta pels concerts, ha de sotmetre's a la normativa bàsica de l'Estat" que impedeix extingir per decret concerts que continuen vigents i obliga a renovar-los si els centres educatius compleixen els requisits exigits per la norma.

Sobre aquesta qüestió, ha recalcat que el Govern valencià "sempre respecta les decisions de la Justícia" però ha afegit que "actuaran en conseqüència recorrent aquesta sentència".

"Un immens error"

En eixe sentit, ha recordat que el batxillerat "no és una part de l'ensenyament obligatori", per la qual cosa "concertar el batxillerat per part de l'anterior Govern va ser un immens error".

Així, s'ha preguntat per què tenint classes suficients en l'ensenyament públic es concerta amb el batxillerat privat. De fet, ha posat en relleu que "la immensa majoria de comunitats autònomes no concerten" en batxillerat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento