Comunitat Valenciana

Treball torna a estendre acta d'infracció a Air Nostrum per vulnerar descansos del personal de manteniment

  • Inspecció de Treball ha tornat a estendre acta d'infracció a l'aerolínia Air Nostrum per vulneració reiterada dels temps mínims de descans del personal de manteniment i reparació d'avions, arran d'una denúncia de CCOO, segons ha informat el sindicat en un comunicat.
Avió Air Nostrum
Avió Air Nostrum
Europa Press - Archivo
Avió Air Nostrum

D'acord amb la central sindical, l'aerolínia suma aquesta sanció a les imposades "per vulneració del descans exigit en els torns de 2016, després de constatar-se que en els torns de 2017 i en la programació de 2018, es torna a incomplir la legalitat". Treball conclou que Air Nostrum no respecta les resolucions ni els seus requeriments "al no corregir els torns de treball dels seus tècnics de manteniment".

Segons CCOO, l'aerolínia "porta imposant des de fa mes de cinc anys torns de treball que no respecten la legislació mínima ni el conveni col·lectiu dels Tècnics de Manteniment en establir torns en els quals només es descansa un dia a la setmana i reduir els descansos diaris entre jornades a huit hores".

Des del sector aeri de CCOO es denuncia "la possible afectació a la seguretat aèria d'aquest greu incompliment que provoca una acumulació d'esgotament, falta de concentració, ansietat i factors psicosocials, que augmenten seriosament el risc d'errades en els treballs i inspeccions que aquest col·lectiu realitza de forma diària".

CCOO va interposar una sol·licitud de mediació davant el Tribunal d'Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana, que va ser rebutjada per l'empresa. Posteriorment l'Audiència Nacional va dictar sentència l'any 2016 donant la raó a CCOO. No obstant açò, el sindicat denuncia que l'empresa la va impugnar davant el Suprem, que el passat any va rebutjar el recurs.

"A pesar de les sentències favorables al col·lectiu de Tècnics de Manteniment Aeronàutic, Air Nostrum reitera la imposició de torns il·legals", ha afegit el sindicat, que va denunciar la situació davant la Inspecció de Treball, qui va sancionar l'empresa amb l'obertura d'un expedient per infracció greu per no respectar els descansos mínims d'aquest col·lectiu en 2016. "Lluny de rectificar, en 2017 i 2018, l'empresa ha reincidit i la Inspecció de Treball ha tornat a sancionar-la", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento