Comunitat Valenciana

Dacosta obrirà a final d'any a Londres "la millor ambaixada del món" amb un restaurant centrat en l'arròs en paella

  • El cuiner tres estreles Michelin Quique Dacosta obrirà a la fi d'enguany un restaurant a Londres, encara sense nom, i que versarà sobre l'arròs en paella. "No hi haurà millor ambaixada en el món que un restaurant que va a vendre paelles sent el més fidel possible a la nostra cultura. Aquesta és la millor carta de presentació que podem tindre en el món", ha destacat.
Quique Dacosta i Ximo Puig
Quique Dacosta i Ximo Puig
@XIMOPUIG
Quique Dacosta i Ximo Puig

Així ho ha avançat el xef en un esmorzar informatiu del Forum Tribuna Mediterrània, en el qual ha sigut presentat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui ha qualificat a Dacosta com "un dels millors ambaixadors de la Comunitat" i "la punta de llança d'una nova generació de professionals que han posat les bases d'una gastronomia creativa, atractiva i suggeridora amb els peus ancorats en la terra i la mirada posada en el mar".

En el seu discurs, el tres estreles Michelin ha avançat que es troba immers en aquest nou projecte, que es materialitzarà a la fi d'any a Londres, concretament entre Oxford i Mayfair, des de fa dos anys quan va començar a buscar emplaçament.

Aquesta nova proposta, que ha comptat amb una inversió de 4,5 milions d'euros, comptarà amb més de 100 empleats i un aforament d'unes 120 persones, per la qual cosa ha bromejat que pràcticament serà un treballador per comensal. "Ja veurem com ixen els comptes, però una paella ja sabeu el treball que comporta", ha bromejat, per a indicar que aquest projecte ho assumeix al costat de dos socis fundadors amb la vista posada que els possibles beneficis li permeten "seguir obrint restaurants per tot el món".

"Tots hem menjat a Nova York o París i ens hem lamentat del roïna que era aquella paella, però... Qui ha fet alguna cosa per solucionar-ho?", s'ha preguntat per a indicar que "hem deixat en mans de tercers la possibilitat que algú tutele la nostra cuina sense que nosaltres ens hàgem mogut, simplement queixant-nos", per la qual cosa ha reivindicat que "els restaurants i els cuiners d'alta cuina "han de tutelar la cuina popular en el món".

En aquest sentit, ha indicat que ell es va dir a si mateix que el seu primer pas internacional "estable en el temps" havia de ser "un projecte a Londres amb vocació de créixer en el món" i que "versara sobre l'arròs".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento