Comunitat Valenciana

CCOO PV i UGT PV no descarten la vaga general si no hi ha acord amb la patronal

  • Demanen un acord en matèria de negociació col·lectiva que "resolga els problemes d'inequitat i desigualtat".
  • Consideren que "hi ha raons més que de sobra" perquè el creixement es trasllade als treballadors.
Manifestació CCOO PV i UGT PV. Jornada de lluita per la negociació col·lectiva
Manifestació CCOO PV i UGT PV. Jornada de lluita per la negociació col·lectiva
CCOO PV
Manifestació CCOO PV i UGT PV. Jornada de lluita per la negociació col·lectiva

Els sindicats de CCOO PV i UGT PV han reclamat aquest dimarts davant la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) un acord en matèria de negociació col·lectiva que "resolga els problemes d'inequitat i desigualtat" de l'actual "mercat de treball precari amb sous de misèria".

Al seu entendre, després de quatre anys en els quals el creixement econòmic del país ha estat al 3%, "hi ha raons més que de sobra" perquè "la riquesa es redistribuïsca" i el creixement es trasllade als treballadors. Per aquest motiu exigeixen un acord d'àmbit nacional amb les organitzacions empresarials que servisca de referència en la negociació col·lectiva de convenis laborals. De no ser així, es plantegen, "amb absoluta serietat", convocar una vaga general.

Així ho han avisat els secretaris generals de CCOO PV i UGT PV durant la manifestació convocada a València en el marc d'una jornada de lluita per la negociació col·lectiva que s'ha desenvolupat en totes les províncies espanyoles davant les seus de les diferents patronals espanyoles.

La mobilització a València ha arrancat en la Plaça Tetuán i ha conclòs davant la seu de la CEV. Amb el lema 'Temps de guanyar', els manifestants han basat les seues consignes en diversos eixos: majors salaris, igualtat, millor ocupació, pensions dignes i salut laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento