Comunitat Valenciana

L'UCO es persona en Economia per a demanar documentació de la part del Pla Eòlic adjudicat a Vicente Cotino (Sedesa)

  • Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil s'han personat aquest dimarts a la seu de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a sol·licitar documentació de la Zona VI del Pla Eòlic, adjudicat en el seu moment a la societat Proyectos Eólicos Valencianos i en què l'empresa Sedesa, de Vicente Cotino, tenia una participació del 25 per cent.
L'empresari Vicente Cotino en el juí de la Gürtel
L'empresari Vicente Cotino en el juí de la Gürtel
POOL - Arxiu - Archivo
L'empresari Vicente Cotino en el juí de la Gürtel

Segons ha pogut saber Europa Press, els agents s'han desplaçat a les dependències de la Conselleria d'Economia, on estan revisant arxivadors i papers.

Vicente Cotino, nebot de l'expresident de Les Corts i ex-vicepresident del Consell, Juan Cotino, ha sigut detingut hui en el marc d'una operació en la qual fins a les 10.00 hores havien sigut arrestades sis persones, entre elles, l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, per delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació, segons confirmen a Europa Press fonts policials i fiscals.

L'operació, que inclou diversos escorcolls, continua oberta i està coordinada pel Jutjat d'instrucció número 8 de València i la Fiscalia Anticorrupció. A Eduardo Zaplana se li investiga per presumptament aflorar diner negre provinent de contractes irregulars de la seua etapa al capdavant de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento