Comunitat Valenciana

Díaz Alperi a la seua arribada al juí: "Em trobe bé psíquicament i malament físicament, però cal aguantar"

  • L'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi (PP) ha afirmat aquest dilluns a l'entrada dels jutjats de Benalúa, que es troba "bé psíquicament i malament físicament, però cal aguantar". L'ex-primer edil afronta la segona jornada del juí per frau a Hisenda i suborn.
Díaz Alperi a la seua arribada als jutjats
Díaz Alperi a la seua arribada als jutjats
EUROPA PRESS
Díaz Alperi a la seua arribada als jutjats

Amb l'expressió "res, farem la sessió", l'exalcalde ha finalitzat les seues declaracions assumint la decisió del magistrat que no li va permetre absentar-se durant el juí per motius de salut, tal com va sol·licitar el seu advocat, Vicente Grima, en la sessió de qüestions prèvies.

A Luis Díaz Alperi, Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que exerceix l'acusació particular, li demanen nou anys de presó per tres delictes contra la Hisenda Pública per presumpte frau fiscal en els anys 2007, 2008 i 2010 al suposadament eludir el pagament de 682.681 euros de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), avalat per les societats Taller de Contabilidad S. A., Andrarx Business S.L. i Birmingan Inversiones S.L. i un per suborn impropi al no pagar l'amarratge de la seua embarcació en les instal·lacions de la Marina Esportiva del Port d'Alacant -on va estar entre 2008 i 2013, pel qual li demana 9 mesos de presó-.

Als empresaris processats Antonio Solana i Antonio Moreno els acusen de dos delictes fiscals pels quals els demanen sis anys de presó i tres respectivament, i a Javier Palacio, responsable del port esportiu, de suborn impropi pel qual li demanen 9 mesos de presó, en permetre l'amarratge de l'embarcació de Díaz Alperi de forma gratuïta "en consideració a la seua influència en la ciutat i la seua condició pública", segons es reflecteix en la interlocutòria d'obertura del juí oral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento