Comunitat Valenciana

El comité d'empresa de l'EMT afirma que és "rotundament fals" que hi haja frau en les jubilacions parcials

  • "La disminució de dies de treball va ser a canvi de renunciar a percebre unes contraprestacions", expliquen.
  • Segons l'EMT, no acudien a treballar els 131 dies establerts sinó 65 encara que cobraven i cotitzaven pel total.
  • Els acords "han sigut ratificats sempre pels Consells d'Administració en representació de l'ajuntament".
Autobús de l'EMT en el centre de València
Autobús de l'EMT en el centre de València
EUROPA PRESS - Archivo
Autobús de l'EMT en el centre de València

El Comité d'empresa de l'EMT ha afirmat mitjançant un comunicat que és "rotundament fals" que s'haja produït "qualsevol tipus de frau davant la Seguretat Social" amb les jubilacions parcials d'empleats i han assenyalat que "no existeix cap privilegi" perquè "la disminució de dies de treball va ser a canvi de renunciar a percebre unes contraprestacions econòmiques".

Aquestes declaracions sorgeixen en relació al fet que aquest dijous, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha traslladat a l'Agència Valenciana Antifrau una pràctica "irregular" duta a terme en aquesta companyia pública des de 2001 i "fins que s'ha detectat en l'actualitat" en les jubilacions parcials d'empleats. Aquests treballadors, amb una reducció de jornada del 15 per cent, en acollir-se a aquesta modalitat no acudien a treballar els 131 dies que els corresponien sinó només 65 encara que cobraven i cotitzaven pel total.

Així, des del comité han assenyalat que els crida "poderosament" l'atenció que "després de tres anys de conéixer i aplicar l'actual acord de jubilació parcial, es donen ara explicacions de sobte de la seua 'il·legalitat' en la recta final de l'actual legislatura".

"Des del Comité d'empresa ens preguntem si aquestes falses acusacions tindran alguna cosa a veure amb què falta un any per a les pròximes eleccions municipals i açò és ja l'inici de les hostilitats de la campanya electoral. Si és així, les treballadores i treballadors de l'EMT ens neguem a ser utilitzats com a arma llancívola en la seua lluita política", han agregat.

"Cap informe desfavorable"

Així, han destacat que tots els acords de conveni "han sigut ratificats sempre pels successius Consells d'Administració en representació de la totalitat de l'ajuntament". "Tots ells han passat els diferents filtres de les corresponents autoritats administratives abans de la seua publicació i registre sense haver-hi cap informe desfavorable sobre aquest tema", han agregat.

Referent a aquesta pràctica, han explicat que "donada la condició penosa específica d'aquest treball" i les "pèssimes condicions físiques en les quals el treballador sol arribar a aquestes edats", en el seu moment "es va negociar un acord en el qual va prevaldre la salut, encara a costa de perdre diners, per la qual cosa el cost per a l'erari públic és zero, a diferència del que falsament asseguren des de l'Ajuntament i la direcció de l'empresa".

Així, han assegurat que "quan totes aquestes falses i ridícules acusacions siguen desmuntades i desmentides una per una" exigiran que "aquest regidor -Giuseppe Grezzi- i el gerent -Josep Enric García- demanen públiques disculpes a aquest col·lectiu de treballadors el bon nom dels quals i professionalitat han embrutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento