Comunitat Valenciana

Oltra valora positivament l'inici de les emissions regulars en À Punt

  • Assegura que el fet que el Consell decidira mantindre's al marge ha sigut "una bona decisió".
  • "Hem mantingut un exquisit respecte i separació de les decisions del Consell Rector", ha reivindicat.
Instalaciones de las instalaciones de la televisión publica valenciana À Punt
Instalaciones de las instalaciones de la televisión publica valenciana À Punt
À PUNT
Instalaciones de las instalaciones de la televisión publica valenciana À Punt

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat l'inici de les emissions regulars en À Punt el pròxim 10 de juny ja que ha assenyalat que han sigut "tres anys de minva de drets inexplicable". "Mostrar satisfacció que els valencians tornem a recuperar un altre dret", ha assenyalat.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell on ha eludit opinar sobre aquests tres anys sense radiotelevisió pública valenciana i el que ha sigut el procés fins a l'inici de les emissions ja que ha recordat que el Consell va decidir mantindre's al marge i no tindre la iniciativa legislativa respecte a la nova llei de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i residenciar-la en Les Corts, la qual cosa, al seu juí, ha sigut "una bona decisió".

Per tant, ha assenyalat que l'executiu autonòmic s'ha limitat a complir el mandat que emanava de la cambra valenciana i que marcava la norma. "Hem mantingut un exquisit respecte i separació de les decisions del Consell Rector", ha reivindicat.

No obstant açò, ha considerat "un bona notícia que els valencians tornem a tindre una televisió i ràdio públiques" perquè "han sigut tres anys de minva de drets: a la informació i a tindre uns mitjans en llengua pròpia". "Érem l'única comunitat sotmesa a eixa minva de drets inexplicable i més sent una autonomia amb llengua pròpia", ha considerat.

Per tant, ha mostrat la seua "satisfacció" per la tornada d'aquest servei que suposa que els valencians tornen "a recuperar un altre dret gràcies als canvis que es van produir en 2015 i a un govern que ha apostat per què els valencians recuperen els drets perduts durant els anys de retallades i polítiques antisocials i antidrets de l'antic govern", ha assenyalat.

Reciprocitat amb TV3

Preguntat per si hi ha previst algun calendari per a executar la reciprocitat amb TV3, Oltra ha recordat que es va marcar que calia esperar al fet que començaren les emissions en À Punt per a poder confeccionar eixa reciprocitat.

Per tant, ha considerat que una vegada arranque la televisió pública valenciana la Secretaria Autonòmica de Comunicació marcarà "el full de ruta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento