Comunitat Valenciana

Naix el segon dril d'aquesta primavera en Bioparc, un dels primats més amenaçats d'Àfrica

  • Una cria de dril, una de les espècies més amenaçades de primats africans, ha nascut fa uns dies en Bioparc València. Es tracta del segon naixement d'aquesta espècie d'aquesta primavera, segons ha informat aquest divendres en un comunicat el parc valencià.
Naix el segon dril d'aquesta primavera en Bioparc
Naix el segon dril d'aquesta primavera en Bioparc
BIOPARC
Naix el segon dril d'aquesta primavera en Bioparc

El grup reproductor valencià d'aquesta espècie inclosa en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN), està format per un "preciós" mascle, Rafiki, dos femelles adultes, dos filles nascudes en 2015 i 2016 i les dos cries nascudes aquesta primavera.

La primera d'Abuja, que va parir a la fi de març i la segona de Kianja. Açò consolida el parc valencià com a seu de conservació del Dril, a més de que la Fundació Bioparc ha participat en la preservació dels seus hàbitats d'origen.

La mare d'aquesta última cria va ser dels primers animals que van arribar a València en 2007 procedent del zoo d'Hannover (Alemanya) i és la matriarca del grup i ja ha tingut sis cries a València, diverses de les quals, una vegada adultes, han sigut traslladades a altres institucions per a continuar amb l'important programa internacional de preservació de la seua espècie.

D'aquesta manera, seguint amb el paper de Bioparc com a "oci amb causa", aquest diumenge 20 a les 12.30 hores en la plaça exterior podrà veure's l'única actuació a València d'Elemotho, un dels 'Top 10' músics africans que oferirà un concert benèfic, els beneficis del qual es destinaran a 'Salvar els Rinoceronts' a través de Fundació BIOPARC. Les entrades, per import de 5 euros, poden ser adquirides en línia o el dia del concert.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento