Comunitat Valenciana

Ribó es mostra a favor que Santo Domingo "es puga visitar i utilitzar com la resta del patrimoni"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dimecres a favor que el convent de Santo Domingo de la ciutat, seu de Capitania General, "es puga visitar i utilitzar com la resta del patrimoni".

El primer edil ha considerat que aquest edifici és "un patrimoni de tots els valencians de primera magnitud" i ha afirmat que "s'ha de buscar una solució" perquè puga ser admirat per tot el públic. Així, ha al·ludit a l'acord adoptat en aquesta línia per les Corts Valencianes.

Els partits que sustenten l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han aprovat en la Comissió de Cultura de la Cambra autonòmica una iniciativa que insta el Consell a demanar al Govern central que inicie els tràmits per a la cessió a la Generalitat valenciana del convent de Santo Domingo, a més de reclamar a l'executiu autonòmic la "desmilitarització" i que l'espai tinga ús públic.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de participar en l'obertura del XV Congrés Ibèric 'La bicicleta i la ciutat', preguntat per la iniciativa de les Corts Valencianes, adoptada a partir d'una proposició no de llei de Compromís. La mesura va comptar amb l'abstenció de Cs i el rebuig del PP.

El responsable municipal ha instat a treballar en la direcció apuntada pel Parlament valencià tenint en compte que "el convent de Santo Domingo és un patrimoni de tots els valencians de primera magnitud".

En aquest sentit, ha considerat que "s'ha de buscar una solució, tal com s'ha plantejat en les Corts, perquè es puga visitar i utilitzar com la resta del patrimoni".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento