Comunitat Valenciana

Moragues rebutja desmilitaritzar Capitania General i critica el "rerefons nacionalista i anti Forces Armades"

  • El delegat del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha manifestat aquest dimecres la seua posició "totalment contrària" a la iniciativa dels partits de l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- que insta el Consell a demanar al Govern central al fet que inicie els tràmits per a la cessió a la Generalitat del convent de Santo Domingo, conegut com Capitania General, així com reclama a l'executiu autonòmic la "desmilitarització" de l'espai.
Moragues presideix els actes del 174 aniversari de la fundació de la GC
Moragues presideix els actes del 174 aniversari de la fundació de la GC
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Moragues presideix els actes del 174 aniversari de la fundació de la GC

Moragues ha criticat que veu en aquesta proposta de PSPV, Compromís i Podem "corrents anti Forces Armades" i un "substrat nacionalista" i ha assegurat que "la voluntat del Govern d'Espanya és que (els militars) es queden" en Capitania General.

Així s'ha pronunciat Moragues aquest dimecres abans de presidir a València els actes del 174 aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil, en ser preguntat per aquesta iniciativa dels partits que sustenten l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- per a instar el Consell a demanar al Govern que inicie els tràmits per a la cessió a la Generalitat de Capitania General, així com reclamar a l'Executiu autonòmic la "desmilitarització" i que l'espai tinga ús públic.

Aquesta proposta es va aprovar aquest passat dimarts en la Comissió de Cultura de Les Corts, que va tirar endavant amb el suport de PSPV, Compromís i Podem, l'abstenció de Cs i el rebuig del PP.

Així, el delegat del Govern ha dit observar un "doble rerefons". D'una banda, un "rerefons nacionalista" perquè, ha argumentat, "hi ha persones que creuen que aquells edificis on hi ha dependències del Govern d'Espanya no són mereixedors i que el Govern d'Espanya és menys valencià que el de la comunitat autònoma o d'algun ajuntament". "I el Govern d'Espanya -ha defès- és com menys tan valencià com la resta de governs, perquè representem tots els espanyols i entre ells tots els valencians".

Referent a açò, ha assenyalat que hi ha "monuments del patrimoni cultural, històric i artístic en els quals si que hi ha dependències de la Generalitat i de l'Ajuntament i no obstant açò ells miren només a aquells patrimonis històrics que estan sent ocupats per dependències del Govern d'Espanya".

El delegat del Govern ha afirmat que també veu en aquesta iniciativa dels partits que sustenten l'Acord del Botànic una "corrent contra les Forces Armades". En aquest punt, ha manifestat que havia de recordar al militar mort aquest passat dimarts atropellat per un vehicle Blindat Mitjà sobre rodes (BMR) quan participava en un exercici d'ensinistrament a Alacant.

"(Els militars) Donen la vida per nosaltres, fan que tinguem una vida segura, que regne l'ordre i la pau, que estiguem en una democràcia, que es respecten els drets i llibertats i perquè tot això que tenim i que tant ens ha costat d'aconseguir existisca, les Forces Armades es juguen la vida i la pell per nosaltres", ha emfatitzat Moragues, per la qual cosa s'ha mostrat "totalment en desacord amb eixos corrents anti Forces Armades i eixe substrat nacionalista, que és el que subjau".

Així, ha assenyalat que "la voluntat del Govern és que (els militars)es queden (en Capitania General)" perquè "estan molt bé" i aquest espai "és un dels palaus més visitats de tota la ciutat i de la Comunitat Valenciana, la gent està encantat de visitar-ho, és accessible i s'obri al públic i reflecteix molt bé el que són les Forces Armades, el seu esperit i imatge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento