Comunitat Valenciana

El cap d'Informatius de TVE a València s'uneix a l'editora i dimiteix

  • Enrique Pallás abandona el càrrec per la "censura" del vídeo de Martínez de Castro.
  • S'uneix a la dimissió d'Arantxa Torres, que va abandonar per la "censura imposada" en aquest tema.
Membres de la plantilla de RTVE a València
Membres de la plantilla de RTVE a València
@CDITVE (TWITTER C. INFORMATIVOS TVE)
Membres de la plantilla de RTVE a València

El cap d'Informatius del centre territorial de TVE a València, Enrique Pallás, ha presentat la seua dimissió per "la ruptura de confiança amb la direcció" davant la "censura" del vídeo en el qual s'escoltava a la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, referir-se a pensionistes concentrats a Alacant amb les paraules "Quines ganes de fer-los un tall de mànegues i dir-los: 'Doncs vos foteu!'". Aquesta renúncia s'uneix a l'anunciada la setmana passada per l'editora Arantxa Torres.

El Consell d'Informatius de TVE ha penjat un missatge a través de xarxes socials en el qual expressa tot el seu suport al cap d'informatius de València Enrique Pallás, "que acaba de dimitir per la ruptura de confiança amb la direcció davant la censura del vídeo 'vos foteu' de la Secretària d'Estat, Martinez De Castro a una protesta de jubilats".

Aquesta és la segona dimissió en el centre territorial valencià després que fa set dies la periodista Arantxa Torres dimitira com a editora de l'informatiu a València a causa de la "censura imposada" a l'emissió de les imatges.

Segons s'explicava en una nota interna, la periodista deixava el seu lloc per una sèrie de desacords amb la direcció i, perquè a pesar de la seua confiança en el cap d'informatius del centre, no comparteix "la filosofia amb la qual s'està treballant en aquesta casa".

"Censura imposada"

"La censura imposada des de la direcció del Centre i des de la direcció dels Serveis Informatius a Madrid al vídeo en el qual la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, es refereix despectivament a un col·lectiu de pensionistes que estava protestant enfront de l'ajuntament d'Alacant a l'arribada del president del Govern, ha precipitat la seua decisió", afegien.

El Consell assegurava, a més, que tenia constància que l'editora "va manifestar el seu desacord a censurar el vídeo i el cap d'informatius va insistir i va mediar perquè s'emetera, la qual cosa demostra que en la plantilla dels nostres serveis informatius existeix un ampli col·lectiu, la immensa majoria, que té principis professionals i personals". Aquest dimarts ha presentat també la seua renúncia el responsable d'Informatius.

Sobre la renúncia de Pallás s'ha pronunciat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, qui ha dit en Twitter: "Segona dimissió en TVE València davant els vergonyosos episodis de censura i manipulació del PP. El nostre suport a Enrique Pallas i als professionals que s'estan deixant la pell per una RTVE independent i plural.#sosRTVE".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento