Comunitat Valenciana

Alumnes d'Enginyeria de la Florida col·laboren en la creació de pròtesis ortopèdiques 'low cost' en impressió 3D

  • L'alumnat d'Enginyeria de Florida Universitària participa en el disseny de pròtesi ortopèdiques 'low cost' per a xiquets i joves, una iniciativa basada en la impressió 3D que va arrancar com a projecte de finalització de grau de l'estudiant Ángel González i que ja està en fase de prototipatge, gràcies a la col·laboració de l'àrea d'Enginyeria i del Centre Ortopèdic de València.

L'autor de la idea ha explicat que, després de presentar el seu projecte de finalització de grau a Florida Universitària al concurs d'idees més innovadores del CEEIV i ValenciaLAB, es va posar en contacte amb ell el director del centre ortopèdic, David Torrijos, segons arreplega la institució acadèmica en un comunicat.

"A poc a poc van sorgir idees que han fet que estiguem treballant ara com a col·laboradors i avançant en el desenvolupament d'aquest projecte, al costat de la resta de l'equip", ha indicat Ángel González, qui ha avançat que durant enguany es podrà provar el producte. A més, preveu que el pròxim any es procedisca a la seua implementació en alguns usuaris, "ja que existeix interés en la tecnologia", ha subratllat.

El departament d'Enginyeria de Florida Universitària participa

tutoritzant els projectes dels alumnes implicats. Des del centre es desenvolupa l'aspecte tècnic del projecte. Segons Ángel González, l'ús de tecnologia d'impressió additiva per a pròtesi de cama, tradicionalment la impressió 3D, s'implementa amb elements de poca exigència mecànica, però amb un bon estudi de l'estructura es pot optimitzar la pròtesi i adequar-la a la fisonomia de xiquets i joves.

"Usant tècniques de fabricació més innovadores i un model de negocis alternatiu és possible aconseguir un producte de major qualitat i més econòmic", ha assegurat, abans de detallar que la solució tècnica s'aconsegueix a partir d'un escàner 3D de la cama de l'usuari, la seua posterior impressió amb materials d'alt rendiment mecànic i una electrònica de qualitat reutilitzable en diferents pròtesis.

El producte que es desenvolupa en els tallers de Florida Universitària permet que, a mesura que el pacient creix, es realitze un

escàner 3D de la cama i únicament siga necessari instal·lar l'electrònica de la pròtesi anterior.

"Actualment aquest producte es troba en fase de prototipatge, proporcionant dades molt favorables, la qual cosa ho converteix en un producte viable per a la seua comercialització", ha conclòs Ángel González.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento