Comunitat Valenciana

Marzà destaca que el Consell "fa tot el que està en la seua mans" per a "revertir les retallades" del PP en Educació

  • El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha destacat aquest dilluns la desconvocatòria de la vaga general del professorat que s'havia convocat per a dimecres que ve, i sobre aquest tema ha recordat que "des del primer minut" el Govern del Botànic ha fet "tot el que està en les seues mans" per a "revertir" les antigues retallades malgrat "les limitacions" de l'infrafinançament i les taxes de reposició.
Vicent Marzà
Vicent Marzà
EUROPA PRESS - Archivo
Vicent Marzà

Marzà, després de presentar en roda de premsa el pla de manteniment de col·legis amb la Diputació, ha destacat que des que van accedir al Govern han treballat per a "millorar la qualitat" del sistema educatiu públic valencià. En eixe sentit, ha recordat que s'han realitzat "una gran quantitat d'actuacions" que "els propis sindicats han valorat".

No obstant açò, ha posat en relleu que han de treballar amb "les limitacions" que suposa "l'infrafinançament" al qual el Govern central sotmet a la Comunitat Valenciana, "les taxes de reposició" i que "encara es manté vigent el decret de les retallades" del PP.

No obstant açò, malgrat aquestes limitacions, el Govern valencià està fent "tot el que està en les seues mans". De fet, ha recordat que s'ha passat de 23 dies d'espera per a substituir un professor a nou dies i hi ha 2.000 professors destinats específicament a programes d'ajuda i desdoblaments i s'han baixat les ràtios.

Així mateix, s'han recuperat més de 4.000 professors de manera que el pròxim curs començarà amb "més docents que abans de les retallades". "És un fet històric i una gran aposta d'aquest govern a pesar de l'infrafinançament i de les retallades de Madrid", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento