Comunitat Valenciana

Organitzacions feministes es mobilitzen contra la violència de gènere

  • Exigeixen al Govern central "els 200 milions pactats" per a lluitar contra la "sagnia" de la violència de gènere.
  • Les manifestacions es portaran a terme en més de 100 ciutats d'Espanya el pròxim dimecres 16 de maig.
Roda de premsa per a presentar les concentracions feministes del 16 de maig
Roda de premsa per a presentar les concentracions feministes del 16 de maig
EUROPA PRESS
Roda de premsa per a presentar les concentracions feministes del 16 de maig

Organitzacions feministes, partits i sindicats convoquen noves concentracions aquest dimecres 16 de maig en més de 100 ciutats d'Espanya -30 d'elles a la Comunitat Valenciana- per a exigir al Govern central "els 200 milions pactats" per a lluitar contra la "sagnia" de la violència de gènere.

"És una qüestió d'estat protegir al 51% de la població, les dones", ha exclamat aquest dilluns la representant d'Alerta Feminista Cándida Barroso en una roda de premsa convocada per a instar "tota la ciutadania al fet que isquen als carrers" dimecres en les manifestacions organitzades a causa de l'"incompliment del Govern d'Espanya sobre l'acordat fa només sis mesos referent al Pacte d'Estat contra la violència masclista".

Barroso ha explicat que organitzacions feministes, partits polítics, sindicats i associacions socials s'uneixen perquè aquestes concentracions -amb el lema 'Compromís= Pressupost i Pacte incomplit. Anem per totes'- arriben a més de 100 ciutats de tota Espanya, 30 d'elles a la Comunitat Valenciana, incloses les tres capitals de província.

Aquestes protestes es convoquen com a resposta a l'incompliment del "compromís" per part de l'Executiu que "en els pressupostos de 2018 hi hauria 200 milions incrementat sobre el que ja es gastava en aquesta matèria i amb partides que anirien a l'Estat, les comunitats i els ajuntaments", segons ha denunciat la portaveu d'aquesta organització.

Barroso ha criticat que no veuen "ni tan sols les garanties que els 80 milions que ha pressupostat el Govern vagen destinats al que diuen" i que "no hi ha cap partida sustentada en les mesures que contempla el pacte d'estat". Així mateix, considera "una burla" que el Govern "es despatxe amb la barra de dir que correspon a les comunitats i als ajuntaments traure-ho del seu pressupost".

Pacte contra la violència de gènere

A més, ha posat en relleu que "estan assassinant de l'ordre de dos dones a la setmana, les mesures de protecció no són eficaços, els jutges no tenen la formació adequada en matèria de violència masclista" i ha advocat per que "les escoles facen una revolució feminista, una revolució en igualtat perquè no es repetisquen rols que fomenten el maltractament cap a la dona".

En aquest punt, ha criticat la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, de qui ha dit que "està escapolida" i "pareix que té més interés en calfar els ànims a Catalunya que a solucionar el problema que té el 51% d'aquest país, les dones".

"La senyora (Dolors Montserrat) té penjat en la porta del Ministeri un llaç molt bonic. Això és burlar-se de les dones. Per a acabar amb aquesta sagnia caldria dotar amb eixos 200 milions", ha denunciat Barroso, que ha advertit: "Anem a estar matí, vesprada i nit recordant-li al senyor (Mariano) Rajoy que ha de complir" amb el "compromís" pressupostari de dotar amb 200 milions les mesures del pacte contra la violència de gènere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento