Comunitat Valenciana

Intervenció detecta "irregularitats" en l'ocupació de llocs de treball en el Consorci de Museus entre 2012 i 2015

  • La Intervenció General de la Generalitat ha detectat absència de memòries econòmiques i "irregularitats" en l'ocupació dels llocs d'administrador i interventor en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) durant els exercicis 2012-2015, en un informe sobre el control financer en aquest organisme.

Així ho ha explicat la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell en la qual ha assenyalat que en el document sobre control financer en el Consorci de Museus va ser acordat pel Consell el 26 de maig del passat any.

En el document, la Intervenció apunta que "no consten memòries econòmiques ni aprovació formal de la programació anual del CMCV en el període 2012-2015" i es constata que "la pràctica totalitat de les contractacions són tramitades com a contractes menors", ha explicat.

A més, ha indicat que s'apunta al fet que els llocs d'administrador i interventor "van ser ocupats de manera irregular durant gran part d'aquest període".

Ara, ha destacat Oltra, l'organigrama establit per l'actual Consell i les diferents institucions que conformen el Consorci de Museus actual convoquen de manera regularitzada al Consell General del CMCV, on s'aprova la programació que es fan amb convocatòries públiques a través del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, així com diferents resolucions.

D'altra banda, la IGG recomana en l'informe que els convenis de col·laboració del CMCV s'han de restringir a una finalitat comuna, sense contraprestació econòmica, per la qual cosa des de 2016 no s'ha firmat cap conveni i per als acords de col·laboració i els contractes que comporten despeses de producció es requereix la justificació pertinent i existeix un control "amb rigor" sobre l'aplicació d'aquest.

En matèria de personal, la IGG apunta de manera positiva a la relació de llocs de treball aprovada recentment. Per tant, Oltra ha subratllat que en la gestió del Consorci de Museus "s'ha passat de les ocurrències i la roïna gestió" del PP "a la planificació i a l'ordre en matèria cultural".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento