Comunitat Valenciana

El Consell donarà suport a la manifestació del 16 de maig per a exigir pressupost contra la violència masclista

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que "hi haurà presència del Consell" en la mobilització convocada per al 16 de maig en 40 ciutats d'Espanya per a denunciar "l'incompliment" del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i exigir que s'incloga en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018 els 200 milions d'euros compromesos per a complir les mesures d'aquest acord.

Així ho ha indicat la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per si el Consell se sumarà a aquesta reivindicació.

Sobre aquest tema, ha remarcat que des de l'executiu autonòmic ja han exigit al Ministeri els diners compromesos per a lluitar contra la violència de gènere que al Govern central "li ha caigut pel camí", ha lamentat.

Ha remarcat que el Consell defendrà aquesta qüestió tant en els àmbits institucionals com en els de la mobilització, encara que ha puntualitzat que en aquest moment desconeix en quina mesura i qui se sumarà a la protesta. No obstant açò, ha remarcat que "hi haurà presència del Consell en aquesta reivindicació de compliment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere".

Al seu juí, aquest acord està "per a complir-se" i, per a açò, són necessaris eixos 200 milions d'euros que es van comprometre en el pacte d'estat. "La violència de gènere no només es combat amb bones paraules, sinó fonamentalment amb diners", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento