Comunitat Valenciana

Igualtat envia al TSJCV documentació sobre el decret de concert social després del recurs d'Aerte

  • La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha ordenat l'enviament al TSJCV de l'expedient administratiu del decret del Consell pel qual es desenvolupa l'acció concertada per a la prestació de serveis socials per entitats d'iniciativa social, que va ser recorregut pel Cercle Empresarial d'Atenció a Persones (CEAPS) i l'Associació Empresarial de Serveis a Persones en Situació de Dependència de la Comunitat Valenciana (Aerte).

A més, en la resolució publicada aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) s'emplaça a les persones o entitats que pogueren resultar afectades perquè puguen personar-se en el citat procediment. El recurs interposat es tramita en la Sala contenciosa administrativa, Secció 4, del TSJCV, que ha sol·licitat que se li envie l'expedient administratiu.

Aerte va recórrer el decret, que es va publicar a la fi de l'any passat, sobre l'acció concertada per a la prestació de serveis socials per entitats d'iniciativa social per "no permetre que puguen participar totes les entitats de serveis socials independentment de la seua forma jurídica", fet que considera "contrari a la normativa estatal bàsica".

En anunciar aquest recurs va explicar que el passat 9 de novembre es va publicar en el BOE la Llei de Contractes del Sector Públic en la qual es permet que les comunitats autònomes puguen crear figures com el concert social "sempre que respecten el principi de no discriminació".

El president d'Aerte, José María Toro, va afirmar que des de l'associació pensaven "que l'actitud de l'administració seria la d'adaptar el concert al nou marc legal i permetre que pogueren accedir al concert totes les entitats degudament autoritzades" però no es va rectificar, sinó que es va aprovar aquest decret "ignorant per complet la nova Llei de Contractes del Sector Públic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento