Comunitat Valenciana

Cau una banda els integrants de la qual es feien passar per policies per a robar droga a traficants

  • La Policia Nacional ha desarticulat un grup assentat en la ciutat d'Alacant que suposadament estava especialitzat a perpetrar robatoris amb força en establiments comercials i al tràfic de drogues. En l'operatiu han sigut detingudes set persones.
Armes i objectes confiscats al grup desmantellat
Armes i objectes confiscats al grup desmantellat
CNP
Armes i objectes confiscats al grup desmantellat

Entre altres coses, els ara arrestats realitzaven tasques de control sobre traficants de la zona, estudiant els seus moviments per a robar-los la droga. Per a açò podrien haver-se fet passar per "falsos" policies emprant llança-centelleigs policials, plaques d'identificació similars a les dels agents, pistoles i escopetes d'aire comprimit i cartutxeria de goma.

Una vegada havien aconseguit el seu objectiu amb la certesa que les "víctimes" mai denunciarien el robatori, venien la droga, principalment cocaïna i haixix, a la menuda a consumidors de la zona i obtenint grans beneficis econòmics.

Els detinguts -cinc espanyols, un romanés i un marroquí- han ingressat a la presó i estan acusats de pertinença a grup criminal, robatoris amb força en establiments, delictes de robatori/furt ús de vehicle, delicte de furt i delicte contra la salut pública.

La investigació va tindre el seu inici a la fi de l'any passat arran de diverses denúncies per robatoris en diversos establiments comercials d'Alacant, segons ha precisat la Comissaria provincial en un comunicat.

Els investigadors van determinar que es tractava dels mateixos autors i que aplicaven un modus operandi per a dur a terme les seues accions delictives consistent que els dies anteriors estudiaven cadascun dels seus objectius així com les possibles vies de fugida. Empraven diferents vehicles i adoptaven altres mesures de seguretat per a evitar ser descoberts pels agents, utilitzant per a açò multitud de terminals mòbils i targetes de telefonia.

Els sospitosos accedien als establiments sempre durant les matinades i portant ocults els seus rostres amb capells, passamuntanyes i guants per a ocultar les seues identitats. Accedien forçant o fracturant les persianes i portes usant per a açò descaragoladors, o trepants, entre d'altres.

Una vegada perpetrats els robatoris, els autors donaven eixida de forma ràpida els objectes sostrets venent-los a tercers i obtenint benefici econòmic.

Segons els agents, el grup desmantellat realitzava una alternança delictiva: execució de delictes de robatori amb força en establiments comercials; i delictes relacionats amb el tràfic de substàncies estupefaents.

TRÀFIC DE DROGUES

Els presumptes autors realitzaven tasques de control sobre traficants de la zona, estudiant els seus moviments per a robar-los la droga. Per a açò podrien haver-se fet passar per "falsos" policies emprant llança-centelleigs policials, plaques d'identificació similars a les dels agents, pistoles i escopetes d'aire comprimit i cartuchería de goma.

Una vegada havien aconseguit el seu objectiu amb la certesa que les "víctimes" mai denunciarien el robatori, venien la droga, principalment cocaïna i haixix, a la menuda a consumidors de la zona i obtenint grans beneficis econòmics.

El dimarts, dia 17 d'abril, i una vegada els agents havien identificat els suposats membres de l'organització, es va establir un dispositiu policial orientat a la localització de tots ells que va culminar amb la detenció de set persones, cinc d'elles de nacionalitat espanyola, una altra romanesa i una altra marroquina, d'entre 18 i 35 anys.

Es van practicar tres registres domiciliaris en la ciutat d'Alacant, on els agents van intervenir, entre altres efectes, un llança-centelleigs policial, una pistola i una escopeta d'aire comprimit, uns prismàtics, tres parells de guants, dos insígnies/plaques de tècnic sanitari, cinc bàscules de precisió, 6 grams de cocaïna, 35 grams de substància de tall, 90 grams d'haixix i cartutxeria de goma.

Amb aquesta operació s'han aclarit un total de set robatoris amb força en establiments comercials, sis d'ells de la ciutat d'Alacant i un altre a Ontinyent (València). En aquests robatoris, els presumptes autors van aconseguir sostraure un total de 8.260 euros en efectiu i efectes valorat en més de 60.000 euros.

D'igual manera s'han aclarit dos delictes de robatori/furt, ús de vehicle i un delicte de furt a Alacant. Els detinguts, acusats de pertinença a grup criminal, robatoris amb força en establiments, delictes de robatori/furt ús de vehicle, delicte de furt i delicte contra la salut pública, van passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia número 9 d'Alacant, qui va tutelar la investigació desenvolupada i va decretar l'immediat ingrés a la presó de tres d'ells.

La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, col·laborant en la intervenció agents de la Comissaria de Districte Centre d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento