Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana registra 31 violacions en el primer trimestre de 2018

  • Han augmentat un 6,9%, de 29 a un total de 31, segons el Ministeri de l'Interior.
  • Els casos s'han duplicat en la província d'Alacant, amb 16 denúncies registrades.
Control, policia, agents, policies
Control, policia, agents, policies
POLICÍA NACIONAL JEFATURA COMUNITAT VALENCIANA
Control, policia, agents, policies

El nombre d'agressions sexuals amb penetració s'ha duplicat en la província d'Alacant entre gener i març, amb un total de 16 casos davant dels vuit del mateix període de l'any passat. En el conjunt de la Comunitat Valenciana, les violacions han augmentat un 6,9%, de 29 a un total de 31, segons el Balanç de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, consultat per Europa Press.

Per províncies, la d'Alacant ha registrat el major increment en el nombre de violacions (+100%), seguida de la de València, amb un 7,1% més, en passar d'un total de 14 en 2017 a les 15 d'enguany. A Castelló no s'ha registrat cap agressió sexual amb penetració fins a març, mentre en el primer trimestre de 2017 va haver-hi una.

Entre les capitals de província, Alacant també concentra l'augment més destacat: de tres a sis violacions en un any, amb el que s'han duplicat. A València, fins a març s'han comptabilitzat dos més que en 2017, amb un total de nou en el primer trimestre, i a Castelló de la Plana no hi ha hagut cap.

L'informe del Govern arreplega les dades de criminalitat dels municipis de més de 30.000 habitants. En la província de València, no s'han registrat violacions fins a març en les localitats d'Alzira, Aldaia, Burjassot, Manises, Mislata, Ontinyent, Paterna i Sagunt -on l'any passat es van comptabilitzar dos-. Hi ha hagut una a Gandia, una altra a Torrent i nou a València capital.

A Alacant, la capital ha passat de tres a sis agressions amb penetració sexual, Benidorm i Elda de cap a dos, la Vila Joiosa de dos a tres, Alcoi d'una a dos i Torrevieja de zero a una. No s'han registrat en els municipis de Dénia, Santa Pola, Orihuela, Petrer i Sant Vicent del Raspeig, mentre a Elx i Villena han passat d'una a cap en el primer trimestre de 2018.

I a Castelló, encara que el Ministeri de l'Interior no ha comptabilitzat cap violació entre gener i març, destaca la baixada d'una a zero tant a Borriana com a Vila-real.

Baixen els delictes en conjunt

En conjunt, el Balanç de Criminalitat arreplega que els delictes segueixen la seua tendència a la baixa a la Comunitat Valenciana, amb un descens del 0,8% durant el primer trimestre i un total de 54.886 infraccions penals entre gener i març, 416 menys que l'any passat.

Destaca la baixada dels homicidis dolosos i assassinats consumats (-58,3%), les sostracions de vehicles (-25,4%) i els robatoris amb violència o intimidació (-8,3%), segons les dades que ha donat a conéixer aquest dimecres el delegat del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento