Comunitat Valenciana

El PP demana responsabilitats a Oltra per 'La Manada' d'Alacant i Puig li retrau l'ús "repugnant" d'aquest tema

  • La portaveu del grup popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha exigit aquest dijous "responsabilitats polítiques" a la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, davant la presumpta agressió sexual a una menor escapolida d'un centre a Alacant i ha preguntat què pensa fer el Consell perquè "les seues filles, les nostres filles, no tornen a patir tortures i violacions". Sobre aquest tema, el president Ximo Puig ha afirmat que "de les violacions tenen la culpabilitat els violadors" i ha criticat l'ús que ha fet del tema el PP: "Em pareix repugnant".
Bonig en el ple de les Corts i Puig en imatge d'arxiu
Bonig en el ple de les Corts i Puig en imatge d'arxiu
TWITTER PP CORTS/EUROPA PRESS
Bonig en el ple de les Corts i Puig en imatge d'arxiu

En la sessió de control en Les Corts, Isabel Bonig ha censurat que Oltra no haja assumit "cap responsabilitat" davant l'ocorregut i no ha explicat "què pensa fer perquè els protocols de seguretat funcionen". "Simplement va dir en roda de premsa que ella no és responsable, que eixes coses passen en totes les cases", ha dit, per a preguntar si les dones han de "tancar-se amb pany i clau i no eixir".

Ha qüestionat "per què els resulta tan fàcil parlar de 'La Manada'", qüestió en la qual el PP coincideix, però "no parlen de 'La Manada' d'Alacant", ha dit la portaveu, que ha recordat que va demanar a Puig una reunió i "s'ha llavat les mans".

"És la seua responsabilitat, agafe les regnes en política social i explique'ns què pensa fer perquè 'La Manada' d'Alacant pague judicialment pels seus fets execrables". "Llibertat sempre i protecció als menors sempre, i en tot moment responsabilitats polítiques", ha conclòs.

Puig ha replicat que "de les violacions tenen la culpa els violadors" i Espanya és "un Estat de Dret i la justícia donarà compte". "La violació és violació sempre, estem treballant de manera directa perquè s'acabe la discriminació massiva que pateixen els xiquets que ho estan passant pitjor perquè estan radicalment abandonats", ha dit, per a censurar a Bonig que "utilitzar açò com ho ha fet" li pareix "repugnant".

La diputada del PP María José Catalá ha incidit a preguntar què s'ha fet per a evitar que casos com aquest puguen produir-se i Oltra ha censurat també l'"ús repugnant" i que els 'populars' estiguen "mentint" sobre les explicacions que ella mateixa va donar d'aquest fet assenyalant que els menors arribada una edat ixen al carrer.

"Volen que tinga responsabilitats polítiques?", ha preguntat, per a assenyalar que això seria equivalent a demanar la dimissió del ministre de Justícia, Rafael Catalá, perquè a Espanya es cometen delictes. Així, ha conclòs: "L'únic culpable d'una agressió sexual és l'agressor, estan exculpant els agressors, haurien de fer-li-ho mirar".

FETS DESCRITS PER LA POLICIA

El passat mes de març la Policia va informar de la detenció de huit homes adults i dos menors acusats d'agredir sexualment tres menors d'edat escapolides d'un centre de menors. Segons la nota oficial, els arrestats suposadament oferien a les xiques drogues i diners per a aconseguir que els acompanyaren fins a un pis on finalment van ser agredides.

La Policia va concretar posteriorment que tres d'eixos huit adults van ingressar a la presó per delictes contra la indemnitat sexual, mentre que dos d'ells es van remetre a un Centre d'Internament d'Estrangers per trobar-se a Espanya en situació irregular, dos van quedar en llibertat després de declarar davant el jutge amb mesures cautelars i l'altre restant va quedar lliure una vegada va comparéixer davant la Policia.

Els dos menors detinguts van passar a la disposició de la Fiscalia de Menors, que va demanar el seu ingrés en règim tancat, igualment per delictes contra la indemnitat sexual, d'acord amb les mateixes fonts. Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la causa està oberta pels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, abús/agressió de menors i furt, encara qye la calificació dependria de l'evolució de les investigacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento