Comunitat Valenciana

Onze restaurants locals "fan boca" en la prèvia local del Concurs de Paella de Cullera

  • Un total d'onze restaurants de Cullera (València) participaran en el II Concurs Local de Paella de Cullera, que se celebra dimarts que ve, 15 de maig, com a fase prèvia del III Concurs Nacional, programat per al 22 d'aquest mateix mes.
Concurse paelles
Concurse paelles
AYUNTAMIENTO CULLERA
Concurse paelles

Es tracta del Restaurant el Blanco, l'Hotel Cullera Holiday, Ca Pepa, Casa Rocher, Casa Nostra, el Club de Tennis, el restaurant Los Olivos, la Mar Salà, l'Ulisses Piga, el Rincón del Faro i la Casa de la Playa, ha confirmat la Regidoria de Turisme, organitzadora de l'esdeveniment.

A ells se sumarà l'Escola d'Hoteleria del IES Llopis Marí, la "prestigiosa fàbrica" de professionals del sector a la qual el consistori vol implicar en certàmens culinaris de primer nivell perquè els seus alumnes puguen aprendre i competir amb els millors, destaca la corporació municipal a través d'un comunicat.

El certamen local tindrà lloc de nou en els Jardins del Mercat i congregarà lo millor de la restauració cullerenca. El guanyador, a més del segon i el tercer classificat, obtindran la classificació a la final nacional, on es mesuraran amb restaurants de tot el país.

El concurs arrancarà a les deu del matí amb la cocció del caldo i, posteriorment, tindrà lloc un esmorzar de germanor entre els participants. Serà a partir de les 12.00 hores quan s'inicie la cocció de les set primeres paelles, mentre que la segona tanda està prevista a partir de les 12.15 hores. A les 13.00 hores els arrossos hauran d'estar llests per al seu tast per part del jurat.

El veredicte s'haurà emès a les 14.00 hores, però no serà fins a les 14.30 hores de la vesprada, prèviament al menjar que tindrà lloc en l'Hotel Cullera Holiday, quan es donen a conéixer els triumfadors de la jornada.

El jurat d'enguany té el creador de la recepta de la Paella de Cullera, el gastrònom Salvador Gascón, com a president honorífic i comptarà a més amb persones rellevants del món de la crítica gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Turisme, Javier Cantos, ha destacat que "el concurs impulsat pel consistori serveix per a donar visibilitat als productes locals de Cullera i contribueix a escriure el relat de qualitat del turisme local".

RELLANÇAMENT TURÍSTIC

La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s'emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, busca fomentar els productes locals i atraure als amants de la bona taula.

El plat es cuina amb caldo de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pimentón dolç i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento