Comunitat Valenciana

Fiscalia investiga si es va intentar comprar el vot de Belmonte en Alalcant

  • Obri diligències després d'una denúncia presentada per dos veïns, els demandants que van denunciar a Echávarri.
  • Belmonte va confirmar que "li havien oferit un contracte de 3.500 euros al mes i anar en les llistes".
Nerea Belmonte en imatge d'arxiu
Nerea Belmonte en imatge d'arxiu
Europa Press - Arxiu - Archivo
Nerea Belmonte en imatge d'arxiu

Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències per a investigar la suposada intenció de compra del vot de la regidora no adscrita de l'Ajuntament d'Alacant i ex de Guanyar, Nerea Belmonte, perquè recolzara la candidata socialista Eva Montesinos, en un ple en què finalment el PP va recuperar l'Alcaldia en ser la força més votada en les passades eleccions.

La decisió de Fiscalia d'obrir diligències es produeix arran d'una denúncia presentada per dos veïns el passat 2 de maig, segons ha pogut saber Europa Press.

L'acta del Ple municipal extraordinari de l'Ajuntament d'Alacant per a la investidura com a alcaldessa de Montesinos, arreplega, segons exposa la denúncia, que el vot en blanc de la regidora no adscrita va determinar el rebuig a la candidata del PSPV i la designació com a nou alcalde de Luis Barcala (PP).

Segons consta en la denúncia veïnal, Nerea Belmonte va confirmar en el ple ordinari del passat 26 d'abril que "li havien oferit un contracte de 3.500 euros al mes i anar en les llistes", en una intervenció en què va afegir que l'oferta no provenia del Partit Popular i suggeria al portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, que "mirara més prop d'ell".

"Fet delictiu"

En declaracions a Europa Press, José Luis Valdés, que al costat de Francisco Jesús García van presentar la denúncia, ha mostrat la seua satisfacció "ja que l'intent de compra d'una edil és un fet delictiu que cal investigar i si els grups municipals no denunciaven, algú ho havia de fer".

Es dóna la circumstància que Valdés i García van ser els qui van denunciar l'exalcalde socialista Gabriel Echávarri per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada de l'ara alcalde 'popular'. El seu processament per aquest cas i pel de presumptes irregularitats en la Regidoria de Comerç van portar a Echávarri a dimitir. Montesinos no va poder en el ple d'investidura aconseguir els suports suficients perquè el PSPV seguira al capdavant del consistori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento