L’ampliació de la L2 del Metro passarà sota edificis amb aluminosi

  • Política Territorial els té detectats i farà inspeccions abans de les obres.
  • El traçat travessa el subsòl de tres palaus i el Poble Espanyol de Montjuïc.

Les obres d’ampliació de la L2 de metro passaran sota edificis amb aluminosi, tal com reflecteix el traçat en exposició pública. La Generalitat va reconèixer dilluns a 20 minutos aquest extrem, però garanteix la seguretat de totes les finques, des del Poble Sec fins a Fira 2 i l’aeroport.

La línia foradarà la muntanya de Montjuïc, passant sota tres palaus i el Poble Espanyol. Els veïns alerten de l’existència de cases amb «una cimentació mínima» en el recorregut.

Política Territorial i Obres Públiques sosté que dotarà de totes les mesures de seguretat els treballs. I manté que «si hi ha pisos amb aluminosi i estan habitats és que se n’han reparat els desperfectes».

Veïns de Poble Sec, emparats per diverses entitats veïnals, alerten que «s’han fet poques inspeccions», explica Carles Burgés, president de l’AVV La França. A més, asseguren estar dolguts amb el districte per no haver-los informat.

La Generalitat, no obstant, assegura que s’ha reunit quatre vegades amb els veïns, com prova el fet que «els plànols de què disposen han sortit del departament».

El Govern dubta que encara hi hagi vivendes amb dos metres de fonament, com afirmen els veïns, però també es compromet a inspeccionar i prendre tot tipus de mesures per evitar un nou incident com el de la L5 al Carmel.

15,5 milions de viatgers

El tram més delicat, d’uns 2,6 km, segons l’estudi, es construirà amb una màquina tuneladora: 1,9 km es faran amb pantalles i 0,3 km amb excavació en mina. La L2 donarà servei a més de 15,5 milions de viatgers l’any. Els veïns també alerten que passarà sota el Palau d’Esports, el d’Alfons XIII, el de Victòria Eugènia i afectarà el Poble Espanyol.

El primer tram de perllongació de la L2 serà Sant Antoni–Fira 2 amb l’aeroport. Les cinc estacions en 5 km de recorregut són Poble Sec (que enllaçarà amb la L3), Fira, MNAC, INEFC, Foc Cisell i Fira 2 (connectades a L9).

Inici del projecte

La Generalitat va presentar l’estudi de perllongació el gener del 2005 amb una in-versió de 414 milions. L’aca-bament de les obres es preveia llavors pel 2012, però segons els veïns «por-ten quatre anys de retard».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento