Comunitat Valenciana

Puig sobre presumpte finançament il·legal de PSPV: "Davant un indici racional de balafiament actuarem en conseqüència"

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació
@GENERALITAT
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que "davant qualsevol indici racional que hi haja hagut algun balafiament, nosaltres ho anem a condemnar i a actuar en conseqüència, siga qui siga".

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de l'acte de commemoració del Dia d'Europa, en ser preguntat per "què va a passar" amb la qual fóra directora general de Consum i candidata socialista a l'Alcaldia d'Alacant, Etelvina Andreu, investigada en la causa que instrueix un jutjat de Madrid pel presumpte finançament il·legal del PSPV, i per l'exalcalde socialista de Benidorm i actual diputat en la Diputació d'Alacant, Agustín Navarro, també investigat en el marc del presumpte finançament irregular del PSPV per un jutjat de Benidorm.

Sobre aquest tema, Puig ha assegurat que van a "estudiar exactament el que hi ha darrere", ja que pel moment, però es tracta d'unes "diligències prèvies" i "per tant, hem de saber exactament què ha passat i que cadascun d'ells aporte la seua versió".

En qualsevol cas, ha garantit que més enllà de que la justícia determine, "des del punt de vista polític es prendran les conseqüències que es determine, sempre amb l'acceptació de responsabilitats polítiques, una qüestió que el partit socialista no només diu sino que fa".

En aquest punt ha volgut deixar clar que aquesta situació respon uns indicis "preliminars" encara que, des del PSPV, "anem, per descomptat, a assumir totes les responsabilitats que corresponguen", ha insistit.

"DEMOCRATITZACIÓ DE LA CORRUPCIÓ"

"Ara bé, -ha puntualitzat- el que no estem disposats és a aquesta espècie de democratització de la corrupció perquè no és veritat, és que no és així, no és el mateix el que ha passat i no volem que el PP intente adossar la corrupció a tota la política i intente embrutar tota la política perquè això no és digne, no és decent i a més no és just", ha sentenciat.

Així, ha marcat distàncies per a subratllar que aquesta situació "no té res a veure amb sentències fermes que aclareixen ja el que ha sigut la corrupció adossada al PP, ací sí que hi ha sentències fermes, sí que hi ha una claríssima vinculació del PP en el que ha sigut la corrupció.

"En cap altre partit ha passat una situació d'aquestes característiques. Això no vol dir que altres partits, i el nostre tampoc, en un moment determinat hagen pogut cometre algun error", ha apuntat, però l'"actitud" del PSPV, "ha estat en el passat i en el futur ho serà, molt més allà del que determinen els jutges. "Però hem d'escoltar i saber exactament de què es tracta", ha postil·lat.

En aquest sentit, ha defès que el PSPV ha "canviat la manera d'actuar" respecte als 'populars'. "Vosté ha vist que l'alcaldessa o l'alcalde d'Alacant, que ara estan els dos en aquests moments asseguts en el jutjat, hagen assumit en el seu moment alguna responsabilitat? No".

"Ara bé, és evident que hem d'escoltar. Estem en unes diligències prèvies, per tant hem de saber exactament què ha passat i que aporten cadascun d'ells la seua versió". En tot cas, davant "qualsevol indici racional finalment que hi haja hagut algun balafiament nosaltres ho anem a absolutament condemnar i actuar en conseqüència, siga qui siga sempre", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento