Comunitat Valenciana

Aprovat els Comptes Generals de la Generalitat de 2016, els primers "complets" del Botànic, amb el rebuig del PP

  • El ple de Les Corts ha aprovat aquest dimecres l'informe de fiscalització elaborat per la Sindicatura de Comptes i, en conseqüència, els Comptes Generals de la Generalitat Valenciana de 2016 -els primers d'un exercici complet del Botànic-, amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans i el rebuig del PP, que ha assegurat que reflecteix la "caòtica i nefasta gestió" de l'actual Consell.

El diputat socialista José Muñoz ha explicat que l'informe corrobora que la Comunitat Valenciana està "mal finançada" i això "llastra els comptes públics", assenyalant que dels 43.000 milions d'endeutament 36.000 depenen de l'infrafinançament. "Diu que aquest no és un debat d'elits polítiques, econòmiques i socials, sinó que afecta la prestació de serveis públics fonamentals", ha agregat.

Segons ha ressaltat, la Sindicatura "diu que gastem més que la mitjana en serveis públics fonamentals en relació amb els nostres ingressos" i ha posat en relleu l'esforç del Consell per a reduir el dèficit "de manera dràstica" fins l'1,50% en 2016, que podria arribar al 0,73% en 2017, quasi sis punts des de 2011, "per una bona tasca del Consell del Botànic".

"El Botànic va dir que hi hauria més sanitat, més educació, més diners per a dependència, més ocupació i més desenvolupament econòmic i hem complit la paraula, i la Sindicatura confirma que quan els socialistes arribem a governar complim la paraula donada", ha asseverat.

Des de Podem, David Torres ha explicat que votarien a favor d'aquest informe sobre els primers comptes del Consell complets, malgrat les excepcions que troben, perquè probablement "un any no és suficient" per al canvi del model anterior del PP.

Jordi Juan (Compromís) ha preguntat "com es pot acabar en un any amb 20 anys de roïnes praxis i quan ixen estafes i més estafes", i ha destacat els avanços que arreplega aquest informe, com el descens del 40% en les obligacions no reconegudes en Sanitat o la rebaixa del dèficit pressupostari del 44% respecte a 2014.

El diputat de Ciutadans Tony Woodward ha assenyalat que malgrat que el nou Consell "anava a solucionar tots els mals de 20 anys" però s'ha tornat a "retrocedir i caure en vicis del passat", encara que ha manifestat que aproven l'informe, "no la gestió" del 2016.

El diputat del PP Rubén Ibáñez ha mostrat la seua sorpresa davant eixa posició de Ciutadans i li ha explicat que "si no estàs d'acord amb alguna cosa votes en contra, si votes que sí eres còmplice directe dels comptes".

EN 2016 "VA HAVER-HI RETALLADES"

Sobre el fons de l'informe, ha indicat que reflecteix "la caòtica i nefasta gestió del Consell i les mentides i enganys permanents" perquè "en 2016 va haver-hi retallades de drets". "I tots acaben de votar a favor", ha etzibat als diputats de la resta de partits.

"Es va abusar dels contractes menors, es va governar a colp d'enriquiment injust, es va precaritzar l'ocupació pública i Sanitat va llançar 910 milions en estafes, això diu a grans línies", ha explicat Ibáñez, qui ha criticat que "ací s'està intentant tapar que va haver-hi retallades en drets, 7,7 milions en dependència, i han votat tots que sí".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento