Comunitat Valenciana

El PSPV exigeix explicacions per la dimissió de l'editora d'informatius de TVE

  • Volen saber "qui va donar l'orde perquè no s'emetera el vídeo de la secretària d'Estat de Comunicació".
  • La periodista del centre territorial va dimitir per "la censura imposada" a l'emissió del vídeo.
  • Demanen al president de RTVE que explique com evitarà què es tornen a produir aquestes "ingerències i censura".
José Antonio Sánchez, presidente de RTVE
José Antonio Sánchez, presidente de RTVE
EUROPA PRESS
José Antonio Sánchez, presidente de RTVE

El grup del PSPV-PSOE en el Congrés presentarà aquest dimecres una bateria de preguntes escrites firmades per tots els seus diputats per al president de la Corporació de RTVE, José Antonio Sánchez, perquè explique "qui va donar l'orde al director territorial de TVE a la Comunitat Valenciana perquè no s'emeteren en l'informatiu regional el vídeo de la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, "en el qual insultava i menyspreava" els pensionistes que es manifestaven davant l'ajuntament d'Alacant davant la visita del president del Govern espanyol. També es realitzarà una pregunta oral en la Comissió Mixta Congrés i Senat de RTVE.

Així ho han anunciat els socialistes després que s'haja conegut la dimissió de l'editora dels informatius del centre territorial de la cadena pública a la Comunitat Valenciana per "la censura imposada" a l'emissió del vídeo.

Des del PSOE exigeixen saber "per què el director del centre territorial de TVE va donar, al seu torn l'orde a l'editora d'informatius de la Comunitat i imposa el seu criteri sobre el d'aquesta, no deixant que s'emeteren aquestes imatges".

"Ús partidista d'aquest mitjà públic"

També han demanat al president de RTVE que explique quines mesures va a prendre perquè no es torne a produir aquestes "ingerències i censura". El diputat socialista Herick Campos reivindica que "el necessari és canviar al president de la Corporació de RTVE, un canvi que la majoria del PP en la Mesa del Senat està bloquejant". "Tot açò -afig- es constata que el PP vol seguir exercint l'ús partidista d'aquest mitjà públic".

Campos ha lamentat, a través d'un comunicat, que "un mitjà públic, pagat per tots els ciutadans, estiga supeditat a decisions partidistes del PP per a emetre o no una notícia sobre el Govern d'Espanya o sobre el PP o el PPCV, i ha mostrat tot el suport a l'editora d'informatius, així com a la resta de professionals de RTVE que treballen tots els dies per exercir un servei públic de qualitat i imparcial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento