Comunitat Valenciana

Agramunt compareixerà el 15 maig davant el Consell d'Europa

  • El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, nega que perjudique la imatge d'Espanya.
  • Se li acusa d'activitats de naturalesa corrupta per afavorir els interessos de l'Azerbaidjan.
El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, compareix en el Congrés
El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, compareix en el Congrés
EUROPA PRESS - Archivo
El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, compareix en el Congrés

El ministre d'Afers exteriors, Alfonso Dastis, ha informat aquest dimarts que el senador del PP Pedro Agramunt compareixerà el pròxim 15 maig davant la Comissió de Regles del Consell d'Europa, que escoltarà les seues al·legacions sobre les acusacions contra ell per corrupció en el si del Consell d'Europa.

Segons ha assegurat el ministre en el Ple del Senat a una pregunta del PSOE, Agramunt serà escoltat dins d'una setmana en el marc de la Comissió de Regles que es reuneix a París, pel que s'ha mostrat caut i ha recordat que els parlamentaris tenen dret de les presentar al·legacions i cal respectar la presumpció d'innocència.

Al senador valencià se li acusa d'activitats de naturalesa corrupta per afavorir els interessos de l'Azerbaidjan, encara que es tracta d'una investigació interna del Consell sense altres conseqüències legals.

Sobre la resolució de l'Assemblea del Parlament del Consell d'Europa que va demanar als afectats deixar el seu lloc a Estrasburg i instava les assemblees nacionals a impulsar mesures, Dastis ha posat el focus sobre la pròpia Assemblea, assenyalant que li competeix a aquesta institució i no a l'Executiu aclarir els fets i depurar responsabilitats.

El ministre nega que aquest cas represente una crisi reputacional per a Espanya. Al seu juí, la crisi la travessa la pròpia Assemblea, ja que l'informe assenyala parlamentaris de moltes nacionalitats.

Aquest mateix dimarts tant el Senat com PP han assenyalat que van a esperar al fet que el senador 'popular' comparega davant el Consell d'Europa i serà a partir d'aleshores quan decidisca si prenen o no alguna mesura.

El PSOE se'n recorda d'Albert Rivera

El senador socialista José Carmelo Cepeda ha respost Dastis que defén la presumpció d'innocència i no apunta amb el dit Agramunt, ni fa de "la Santa Inquisició". En aquesta línia ha aprofitat per a enviar un atac al president de Ciutadans, Albert Rivera.

"No som com Rivera que es vanaglòria de veure els cadàvers en el riu Manzanares", ha replicat Cepeda, en referència a la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

I ha retret al PP que mentre "els encanta embolicar-se en les banderes d'Espanya" o "cantar el 'Novio de la muerte", la imatge d'Espanya té a veure amb el paper de les delegacions espanyoles en l'estranger, després que Estrasburg demanara mesures a cada parlament nacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento