Comunitat Valenciana

Podem estudia personar-se en les causes pel presumpte finançament irregular del PSPV

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORST VALENCIANES
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha avançat aquest dimarts que la formació morada valora personar-se en les causes judicials que investiguen el presumpte finançament irregular del PSPV davant "la falta d'informació que diuen tindre els propis partits, sobretot a Benidorm i Gandia". Amb aquesta decisió, ha dit, demostrarien que són "implacables" contra la corrupció.

Així ho ha indicat Estañ en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en la qual ha lamentat algunes de les explicacions aportades pels partits davant el presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc, partit majoritari de Compromís. "Part del problema és la falta d'informació, però açò no pot demorar-se molt més i no ho anem a permetre", ha advertit.

Actualment quatre jutjats investiguen el finançament del PSPV: dos a Madrid, un a Gandia i un altre a Benidorm. De fet, aquest dilluns el Jutjat d'Instrucció número 43 de Madrid va acordar investigar part del presumpte finançament del PSPV -que es va iniciar en un jutjat de València- en relació a un concurs de publicitat concedit pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a l'empresa de comunicació Crespo Gomar en 2008, per la qual cosa el jutge ha citat a declarar dos ex-alts càrrecs d'aquest Ministeri, la que fóra candidata socialista a l'Alcaldia d'Alacant, Etelvina Andreu i l'aleshores sotssecretària de Sanitat, Consuelo Sánchez Naranjo.

ERROR POLÍTIC I INTEL·LECTUAL

Sobre aquest tema, Mata ha considerat un "error polític i intel·lectual" vincular aquesta qüestió amb el govern del Botànic, que "porta governant tres anys i no hi ha hagut ni un sol cas de corrupció ni imputacions, només algunes coses marginals en algun ajuntament".

"Si Estañ diu que li agradaria personar-se en les causes obertes i especialment a Gandia i Benidorm jo li felicite. Està molt bé lluitar contra la corrupció. És una qüestió molt cara però que ajudarà molt a veure què està passant definitivament. Si vol personar-se com a acusació particular a Gandia i Benidorm sense saber qui està imputat també em pareix bé, és com el guerrer de l'antifaç", ha apuntat.

Mata ha reivindicat que des del PSPV quan hi ha hagut imputacions "amb una certa versemblança" i que podien encaminar a l'obertura d'un juí oral "s'han pres les decisions més dures que hi ha", com a Alacant.

En el cas d'Andreu, Mata ha puntualitzat que és "una militant del partit a Alacant sense responsabilitats ni orgàniques ni institucionals", però ha subratllat que si el jutjat estima que ha fet alguna cosa irregular i que "això és versemblant i la irregularitat té a veure amb corrupció", prendran les decisions "que toquen".

PPCV: "AÇÒ ESTÀ COMENÇANT"

Per la seua banda, la secretària general del PPCV i portaveu adjunta en Les Corts, Eva Ortiz, ha afirmat que "hi ha qui volguera que la investigació sobre el presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc-Compromís fóra un malson i acabara ja, i està començant" i ha valorat la possibilitat que Podem es persone en la causa.

"Per una vegada serien coherents. Això vol dir que no tenen clar el que els diuen els seus socis de Govern i que creuen que els estan faltant a la veritat", ha manifestat, per a criticar que la formació "està sustentant un Consell que menteix a la ciutadania i als seus socis de govern".

Des de Compromís, la seua portaveu adjunta Mònica Àlvaro, ha admès que li agradaria que les explicacions del PSPV foren "més contundents" i ha assenyalat que en el Bloc no hi ha imputats i que, per tant, les crítiques de Podem no van amb ells. Ha admès que no estan satisfets amb l'organització de la seua comptabilitat però ha indicat que ja s'han pres mesures per a solucionar el problema.

Finalment, la síndica de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha considerat que la imputació d'Andreu fa "indispensable" l'engegada d'una comissió d'investigació en Les Corts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento