Comunitat Valenciana

L'Assemblea Feminista de València denuncia multes a piquets informatius en la vaga del 8M

  • L'Assemblea Feminista de València ha denunciat aquest dijous "la repressió" que estan patint després d'haver rebut tres multes administratives dones que formaven part dels piquets informatius en el barri valencià de Benimaclet durant la vaga "històrica" del passat 8 de Març.
Protesta de L'Assemblea Feminista
Protesta de L'Assemblea Feminista
EUROPA PRESS
Protesta de L'Assemblea Feminista

Aquest moviment s'ha concentrat aquest dimarts enfront de Delegació del Govern central on les concentrades han assistit vestides amb samarretes morades, les boques tapades amb cinta adhesiva i cartells amb dones amb les boques silenciades i una pancarta de la passada vaga en les quals es llegia: 'Vaga de cures. Aquest 8M penge el davantal'.

Durant la protesta, la portaveu María Cabeza ha llegit un manifest en el qual ha recordat que més de 500.000 persones van participar en aquesta jornada del Dia de la Dona en la ciutat de València. En concret, els piquets informatius del barri valencià de Benimaclet van ser els "més grans" en comparació de qualsevol altra vaga general anterior, amb centenars de participants.

No obstant açò, ha assenyalat que fa uns dies han començat a arribar notificacions de multes administratives "emparades per la llei mordassa, una llei antidemocràtica que vulnera drets fonamentals com el de la llibertat d'expressió", multes de les quals no han especificat el motiu ni l'import.

Cabeza ha assegurat que els fets que es denuncien en les multes

"no són certs" i ha lamentat així mateix que durant aquesta jornada es van succeir la identificacions a les companyes que "exercien el seu dret a informar sobre la vaga". Així mateix, ha assenyalat que van patir "la repressió policial" en una concentració enfront del rectorat de la Universitat de València.

En aquest sentit, han lamentat l'"estructura patriarcal i capitalista" que s'amaga darrere per a "desacreditar" a un moviment feminista "sòlid que va donar una lliçó de dignitat, cohesió, força i capacitat de mobilització".

Per açò, ha anunciat que no deixaran d'organitzar "la seua resposta antirepresiva de manera clara i contundent" i en les pròximes setmanes convocaran més accions. "Si ens toquen a una ens toquen a totes i els carrers seran sempre nostres", ha recalcat.

Per la seua banda, la portaveu Teresa Meana ha explicat que aquestes multes s'estan repetint en tota Espanya, per la qual cosa temen que arriben més en les pròxims dies i ha anunciat que les van a recórrer.

"Els piquets informatius són legals en una vaga legal i l'actuació de totes les feministes va ser eixe dia absolutament impecable, no va haver-hi cap trastorn, no va haver-hi contenidors ni caixers cremats", ha recalcat. No obstant açò, malgrat que el comportament de les activistes va ser "totalment impecable" han rebut aquestes multes "inventades" perquè "ni va haver-hi insults ni gens paregut, només el dret a informar d'una vaga legal".

"El moviment feminista és exageradament creatiu i és un moviment imparable, cohesionat, i no existeix un altre igual i anem a respondre de totes les maneres que se'ns ocórrega perquè hi ha molt pel que protestar com la sentència de 'La Manada' o contra els feminicidis que ocorren cada dia", ha postil·lat.

Un agent de la Policia Nacional s'ha acostat les dones concentrades per a informar-los que quan una concentració supera els vint participants han de comunicar-la a Delegació de Govern i en aquest cas no s'havia fet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento