Comunitat Valenciana

El PSPV defèn que les federacions socialistes tinguen cada vegada major autonomia atenent al model de partit

  • El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha defès aquest dilluns que les federacions socialistes tinguen cada vegada major autonomia en el conjunt del PSOE atenent al model de partit que representa aquesta formació.
Sede del PSPV-PSOE en València.
Sede del PSPV-PSOE en València.
Europa Press - Archivo
Sede del PSPV-PSOE en València.

Així, ha considerat que el "federalisme" que ho caracteritza ha de "impregnar-se" en el seu si. Rodríguez s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a parlar d'actualitat política, preguntat per la proposta d'estatuts plantejada pel PSPV.

El també president de la Diputació de València ha comentat que "els estatuts" dels socialistes d'Euskadi són "molt pareguts als quals s'han presentat per part del PSPV", per la qual cosa ha opinat que "amb diàleg no té per què no aprovar-se eixe model" proposat per la federació de la Comunitat Valenciana.

Després d'açò, Jorge Rodríguez s'ha mostrat "favorable" a eixe plantejament i a poder comptar amb major autonomia com a federació socialista. "Els estatuts són una proposta que eleva la pròpia Comissió Executiva Nacional, de la qual sóc membre. Coincidisc plenament amb eixa defensa de l'autonomia de les federacions", ha manifestat.

En aquest sentit, el portaveu del PSPV ha assenyalat que comptar amb eixa autonomia "és una qüestió que va lligada a la lògica del ser socialista", un partit que "es descriu a si mateix com a federalista" i que "advoca per l'autonomia de les diferent regions o comunitats".

Rodríguez ha apuntat que "eixe federalisme ha d'impregnar-se en el si del partit" i ha asseverat, per açò, que "és normal que les federacions cada vegada tracten d'optar per unes majors cotes d'autonomia". "És com passa en el municipalisme, qui millor coneix la realitat és qui més a prop està d'ella", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento