Comunitat Valenciana

Els barris de València posen en comú els seus focus de soroll

  • Botellot, trànsit, terrasses i avions, principals problemes assenyalats per la Federació de Veïns de la ciutat.
Un avión despega del aeropuerto de Manises (Valencia).
Un avión despega del aeropuerto de Manises (Valencia).
Kai Försterling/ EFE
Un avión despega del aeropuerto de Manises (Valencia).

La contaminació acústica és un dels problemes més denunciats per les diferents associacions veïnals de la ciutat de València. No obstant açò, l'origen dels sorolls difereix. En alguns casos, provenen de les activitats d'oci, en uns altres del trànsit, sobretot en grans avingudes, mentre que altres situacions apunten al botellot o al vol dels avions que travessen els districtes del sud de camí a l'aeroport.

La presidenta de la Federació de Veïns, María José Broseta, va reunir dijous passat la mesa de contaminació acústica de l'entitat per a conèixer de prop la situació en els diferents barris al costat del portaveu de la citada taula, Toni Cassola. A la convocatòria van assistir representants de les associacions de veïns de Favara, Benimaclet, San Isidro, Ciutat Fallera, Sant Vicent-Bulevard Sud, Font de Sant Luis, zona Woody, Polo i Peyrolón, Ciutat Jardí, Velluters, el Carmen i Benimaclet.

La majoria de les associacions van coincidir a assenyalar el botellot, el trànsit rodat i l'excés de terrasses com a principals focus de soroll. A més, les entitats veïnals de la zona sud (Font de Sant Luis, San Isidro i Sant Vicent-Bulevard Sud) van assegurar que des de fa uns mesos el soroll dels avions és insuportable, ja que les aeronaus volen a molt baixa altura i passen tant pel dia com a les nits a altes hores: «Podem veure fins a la cara del pilot del baix que van», va comentar el portaveu de Sant Vicent.

Sobre aquest tema, Broseta va comentar que demanaran reunions amb les regidories de Sanitat i Contaminació Acústica per a traslladar-los la situació i posteriorment amb Aena per a conèixer els motius pels quals els avions no accedeixen pel nou llit per a evitar molèsties.

Les situacions més preocupants

Especialment preocupants són les situacions que van relatar els representants de Sant Vicent-Bulevard Sud i de Favara. En tots dos casos estan patint problemes de sorolls, brutícia i seguretat derivats del funcionament de dos locals.

En el cas de Sant Vicent, es tracta de la discoteca que hi ha al costat de la Creu Coberta, que genera grans concentracions de joves fent botellot de dijous a diumenge, segons fonts del col·lectiu veïnal. Una situació agreujada perquè l'endemà menors d'edat es porten les restes del botellot, sense saber el que poden contenir les botelles.

Els veïns es van queixar també de l’«escassa resposta policial» a les seues telefonades.

El problema dels afters

En el cas de Favara, el problema ve associat a un bar de clarejada o after situat en el carrer Juan d'Aguiló. Segons els veïns, el local obri dissabtes, diumenges i dilluns a primera hora, la qual cosa genera que s'acumule gran quantitat de gent en el carrer que ix de les discoteques en un alt estat d'embriaguesa.

Baralles, brutícia, crits, consum de droga i orines en els patis són els principals problemes que es generen i que han ficat la por en el cos als veïns de la zona, que veuen com és «impossible» transitar a determinades hores i dies pel citat carrer.

Sobre aquest tema, Broseta va comentar que es reunirà amb els responsables municipals de cada matèria per a traslladar tots aquests problemes i tractar de donar-los resposta.

La ruta cap a l'aeroport

Les queixes pels sorolls dels avions se centren en els barris del sud. Les rutes de les aeronaus han de fer-se al costat del nou llit del Túria, però en ocasions l'escurcen per sobre de la ciutat, la qual cosa acaba generant molèsties.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento