Comunitat Valenciana

Puig destaca la contribució de la CEV al "renaixement" de la Comunitat Valenciana

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en l'Assemblea de la CEV
Ximo Puig en l'Assemblea de la CEV
GVA
Ximo Puig en l'Assemblea de la CEV

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reconegut aquest dijous la gestió de Salvador Navarro al capdavant de la Confederació d'Empresaris de la Comunitat Valenciana (CEV)

i li ha agraït el treball que ha fet per a "unir una situació complexa". I és que "els lideratges es demostren sobretot en moments de dificultat", ha valorat.

Així, ha destacat que "el que s'està fent en la CEV forma part del projecte de Comunitat que ha de reparar drets i iniciar el camí del renaixement".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes durant el seu discurs de clausura de l'Assemblea de la CEV que ha reelegit a Navarro com a president de la patronal autonòmica per als pròxims quatre anys.

El cap del Consell ha ressaltat el "procés inclusiu" que ha protagonitzat la CEV, unint a l'empresariat castellonenc, valencià i alacantí, com a exemple per a "cosir" la societat valenciana, diversa però "amb ganes de treballar junta".

La Comunitat Valenciana, ha continuat, "vol mirar cap a avant i per a això és fonamental comptar amb patronals i sindicats forts" que es basen en la "pedagogia positiva de l'acord i del diàleg social". "Acordar no és trair, és mirar cap al futur de manera no sectària ni fanàtica", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha apuntat que el paper de la Generalitat és "situar l'escenari d'estabilitat" i "generar confiança", una cosa que segons ha assenyalat, ha permès que un total de "865 empreses procedents d'Espanya s'hagen situat en la Comunitat Valenciana entre el 2017 i el primer trimestre de 2018".

No obstant açò, ha recordat el problema de l'infrafinançament per a assegurar que "si haguérem tingut l'aportació pública que ens correspon hauríem passat del 4% del creixement en els últims tres anys". En la seua opinió, "el motor privat està engreixat i el públic està gripat" tant per la "llosa de 44.000 milions d'euros de deute", com perquè el "Govern d'Espanya no inverteix el que correspon en aquesta Comunitat". Així, ha mirat cap a infraestructures com el Corredor Mediterrani que "segueix encallat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento