Comunitat Valenciana

El PIB de la Comunitat Valenciana creixerà igual que la mitjana nacional

  • Concretament, la predicció de creixement que preveu Ceprede és del 2,7% per a la regió valenciana.
  • L'estimació de creixement per a les comunitats autònomes se situa entre el 2% i el 3,7% per a 2018.
  • Les dades de Ceprede mostren una elevada dispersió de creixement en tota Espanya.
El PIB de la Comunitat creixerà un 2,7% en 2018
El PIB de la Comunitat creixerà un 2,7% en 2018
Europa Press - Archivo
El PIB de la Comunitat creixerà un 2,7% en 2018

El Centre de Predicció Econòmica (Ceprede) preveu que el Producte Interior Brut (PIB) de la Comunitat Valenciana creixerà en 2018 un 2,7 per cent, igual que la mitjana nacional. Així ho ha comunicat en la seua última previsió de l'avanç regional del PIB per a enguany, segons la qual, només dos comunitats (Múrcia i Aragó) registraran un creixement superior al 3 per cent.

En tota Espanya, les dades de Ceprede mostren una elevada dispersió de creixement, amb economies amb un avanç estimat que supera el 3,5 per cent, mentre que altres regions es troben en el 2 per cent.

Així, l'estimació de creixement per a les comunitats autònomes se situa entre el 2 per cent i el 3,7 per cent per a 2018. Aragó seria en 2018 la comunitat més dinàmica, amb un avanç del 3,7 per cent, seguida de Múrcia, amb un avanç del 3,1 per cent.

Els segueixen altres quatre comunitats que també mantindran creixements per damunt de la mitjana nacional (Andalusia, Balears, Catalunya, i Galícia), i d'altres dos (Comunitat Valenciana i Madrid) que igualaran al de la mitjana nacional (2,7 per cent). Per davall d'aquesta mitjana se situa la resta de comunitats, concentrant-se especialment en el rang de 2,6 per cent a 2,0 per cent.

Per a obtindre les seues prediccions, Ceprede ha tingut en compte 15 indicadors de l'activitat econòmica, com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento