Comunitat Valenciana

El Botànic veu un "insult" l'esmena de Cs sobre el transport metropolità

  • PSPV, Compromís i Podem consideren que els 10 milions són "un pegat" i "un intent de marejar la perdiu".
  • Mari Carmen Sánchez assegura que és "viable, assenyada" i que Ciutadans "ha vingut a fer els deures".
Autobusos de l'EMT circulant pel centre de València
Autobusos de l'EMT circulant pel centre de València
EUROPA PRESS - Archivo
Autobusos de l'EMT circulant pel centre de València

PSPV, Compromís i Podem han qualificat aquest dimecres com "un pegat", un "insult als valencians" i "un intent de marejar la perdiu" l'esmena de Ciutadans (Cs) als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018 per a dotar amb 10 milions al transport metropolità de València, que no compta amb finançament en el projecte presentat pel Govern.

El portaveu del grup socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que a Cs "ha ensenyat l'orella" perquè "ha pactat uns Pressupostos Generals de l'Estat i s'ha oblidat de l'àrea metropolitana de València" i ara planteja una esmena que aporta 10 milions a l'àrea metropolitana valenciana i puja 10 milions a la catalana quan "a Catalunya tenen 109 milions i ací zero euros".

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha respost al·ludint a les paraules de la diputada de Cs per Alacant Marta Martín en les quals es referia a la coalició com a "nacionalisme inútil", davant el que ha assegurat: "Més inútil és presentar l'esmena de 10 milions sabent que no és ni un terç del que es necessita".

Antonio Estañ (Podem) considera que Cs "ha proposat un pegat a partir d'un pressupost que han cuinat ells" i ha indicat que el lògic, i eixa és la intenció de la formació morada, és que ells donen suport a l'esmena de PSPV, Compromís i Podem i "es comprometen a no deixar València arrere".

Per la seua banda, la portaveu de Cs en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha qualificat d'"irresponsabilitat" que PP i PSOE "romanguen en l'immobilisme, uns perquè no volen donar suport a l'esmena de 10 milions d'euros per al transport metropolità i altres perquè volen més diners".

Sánchez Ha assegurat que la seua esmena és "viable, assenyada" i Cs "ha vingut a fer els deures". L'oposició a eixa proposta, ha advertit, "l'única cosa que pot derivar és en què no arribe ni un sol euro" i "millor aconseguir deu milions que res".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento