Comunitat Valenciana

Plataforma per l'Ensenyament crida a manifestar-se el 8 de maig contra la "retrògada" LOMCE i la segregació per sexes

  • La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha realitzat una crida per a participar en les manifestacions convocades en les tres capitals de província i altres poblacions de la Comunitat Valenciana el 8 de maig per a exigir la derogació de la LOMCE, una llei que qualifiquen d'"injusta, classista, masclista i retrògada" en permetre situacions com la segregació educativa per sexes.
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic
PLAPAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic

El col·lectiu ha oferit aquest dimecres una roda de premsa i ha informat del manifest que es llegirà en les marxes del pròxim 8 de maig. Amb aquesta acció, les entitats que configuren la plataforma s'uneixen a la convocatòria estatal amb l'objectiu d'"eixir al carrer, dir no a la LOMCE i defendre l'ensenyament públic".

Per als convocants, es tracta d'una llei "regressiva, privatitzadora, antidemocràtica, segregadora, masclista, no laica i que ataca les llengües pròpies". A més, expressen la seua "indignació" davant el recent pronunciament del Tribunal Constitucional "que avala l'ensenyament segregat per sexes que separa l'alumnat sense cap raó".

En la mateixa línia, han subratllat el seu rebuig "a les contínues retallades que es veuen reflectides en pitjors condicions laborals del professorat, en l'augment de la concertació, en la destrossa de les infraestructures -com en el cas de la presumpta malversació de diners públics de Ciegsa i del BEI-, la roïna planificació en les construccions previstes i la minva de professorat i de recursos".

"La comunitat educativa -assenyala el manifest- ja no tolera més que l'actual govern del PP i el seu president, Mariano Rajoy, sistemàticament bloquegen totes les iniciatives destinades a revertir les retallades educatives, a derogar la LOMCE i a ampliar els consensos per a aconseguir el desitjable Pacte Educatiu".

"CANVI DE GOVERN"

"Per açò, si es mostren incapaços d'impulsar i realitzar els canvis que el nostre sistema educatiu necessita, o deliberadament no volen realitzar-los, ens veiem obligats a exigir un canvi de president i de govern, un nou govern del canvi que impulse la derogació de la LOMCE i la seua substitució per una nova llei educativa consensuada i progressista, que protegisca l'educació pública i derogue les retallades educatives. Fins que no ho aconseguim, aquesta mobilització continua", adverteixen.

L'entitat anima a participar en les protestes a la comunitat educativa de totes les etapes. Les concentracions i manifestacions es duran a terme el pròxim 8 de maig a les 18.00 hores a València i Alacant i a les 19.00 a Castelló i altres poblacions valencianes. Els lemes seran No hi ha excuses! Ara educació pública. #SIalaPública, #NOalaLOMQE, #RevertirRetallades, #NoSegregació i #Síalvalencià.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic està integrada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento