Comunitat Valenciana

Un jutjat investiga per maltractaments psíquics al fugit després d'incendiar el pis de la seua exparella a Albal

  • El Jutjat d'Instrucció número 3 de Catarroja (València), amb competències en matèria de Violència Sobre la Dona, investiga l'home que està sent buscat per la Guàrdia Civil per la seua presumpta participació en l'incendi de la vivenda de la seua exparella a Albal, per un delicte de maltractaments psíquics habituals, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.
Incendi en una vivenda d'Albal (València)
Incendi en una vivenda d'Albal (València)
CPBV
Incendi en una vivenda d'Albal (València)

L'home va ser posat a la disposició del jutjat el passat 28 de març per a la celebració d'un juí ràpid per eixos maltractaments, encara que la vista no va arribar a celebrar-se perquè les parts van sol·licitar la pràctica de més diligències.

El jutjat les va acordar i va dictar una ordre de protecció amb mesures civils i penals, entre aquestes últimes, la imposició al supòsit maltractador d'un orde d'allunyament. El Jutjat ha citat diversos testimonis, que hauran de comparéixer pròximament, segons les mateixes fonts.

L'alcalde de la localitat, Ramón Marí, ha explicat que el foc pareix que va ser "provocat" ser un incendi provocat i ha subratllat que, des de l'Ajuntament, la primera mesura que es va adoptar va ser desallotjar tot l'edifici i posar-se a les ordres dels bombers.

"Quan es va acabar l'incendi pròpiament, tota la ignició dels elements que hi havia dins, es va fer una inspecció per part d'Urbanisme de l'Ajuntament i l'aparellador va veure que l'estructura no tenia cap problema i automàticament vam autoritzar tots els veïns a entrar per a arreplegar els seus utensilis perquè la gran majoria no ha dormit allí per consell dels propis bombers, ja que els gasos tòxics que es generen feia necessari que es ventilara bé l'edifici", ha descrit.

UNA FAMÍLIA, EN UN HOTEL

El consistori únicament ha hagut d'atendre una família, resident en el pis immediatament superior on va ocórrer el sinistre, als qui han oferit un hotel per a poder passar la nit. "Ara estem pendents de poder parlar amb les assegurances per a veure què solució li donem a tota aquesta situació", ha afegit.

Respecte a les causes, l'edil ha dit que serà la Guàrdia Civil qui ho determine encara que ha assenyalat que "pareix que sí és la parella la que ho ha provocat". Aquest home, que en alguna ocasió havia treballat per a l'ajuntament en ocupacions de tres mesos per a

persones necessitades, tenia des de l'inici de la separació de la seua parella una ordre d'allunyament.

Segons el primer edil, l'exparella i els fills no vivien en la vivenda, que presentava en els passadissos gran quantitat de roba i altres utensilis perquè pel que sembla s'estava intentant netejar la casa per a llogar-la, una situació que va entorpir els treballs per a apagar el foc.

L'alcalde creu que els veïns residents en el pis superior a l'afectat no podran dormir allí perquè la casa està "inhabitable" mentre que en la resta de les vivendes serà necessari reposar les baixants dels servicis, perquè segur que s'han fos. En eixe cas, el consistori ajudarà "en el que siga".

"Més encara tenint en compte que demà és festa i si per part de les assegurances no tenen treballadors, l'Ajuntament posarà els treballadors de la brigada per a poder reposar el servicis de desguàs amb la finalitat de que puguen incorporar-se a les seues vivendes el més ràpid possible", ha avançat.

La Guàrdia Civil busca un home d'uns 48 anys per la seua possible implicació en l'incendi i explosió del pis de la seua exparella, que no es trobava en eixe moment en la vivenda. Sobre el fugit pesava una ordre d'allunyament.

El foc es va produir sobre les 16.30 hores d'aquest diumenge en un primer pis d'una vivenda del carrer Séquia de Favara a Albal, en el qual residia la dona al costat dels seus dos fills que en el moment de l'explosió no es trobaven en el domicili.

La parella estava en tràmits de separació i ella havia rebut amenaces d'ell. Moments abans de l'explosió, testimonis han declarat que van veure l'home per la zona, malgrat comptar amb una ordre d'allunyament contra ella, segons han indicat fonts de la investigació.

SENSE FERITS

L'incendi no va causar ferits, però sí va afectar part de la vivenda i unes altres confrontants, així com a diversos vehicles que estaven aparcats en el carrer, segons ha informat Bombers del Consorci Provincial de València.

Fins al lloc dels fets, de van mobilitzar una Bomba Urbana Pesada (BUP) del parc de bombers de Catarroja, Silla i de Torrent; un sergent de Torrent, un Autobraç Extensible de Paterna; una Bomba Forestal Pesada de Torrent, i un oficial de guàrdia, segons fonts d'aquest cos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento