Comunitat Valenciana

La Filosofia torna a ser obligatòria en les aules valencianes

  • El Consell modifica el currículum i inclou Història de la Filosofia com a matèria obligatòria en 2n de Batxillerat.
Estudio, estudiar, estudiante, estudiantes, clase, clases, aula, aulas, alumno
Estudio, estudiar, estudiante, estudiantes, clase, clases, aula, aulas, alumno
Europa Press - Archivo
Estudio, estudiar, estudiante, estudiantes, clase, clases, aula, aulas, alumno

Les aules dels instituts valencians tornaran a acollir explicacions sobre Plató, Sòcrates, Kant... El ple del Consell va aprovar divendres passat la modificació del decret que regula el currículum i desenvolupa l'ordenació general de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i del Batxillerat a la Comunitat Valenciana, que inclou Història de la Filosofia com a matèria obligatòria en 2n de Batxillerat.

Segons va explicar la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, l'objectiu és «que l'alumnat tingui una formació ètica i filosòfica que li ajude a desenvolupar la seua autonomia moral i la seva responsabilitat cívica i democràtica», sent aquest un compromís del propi conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Aquesta modificació del currículum, va manifestar, respon a les demandes i aportacions dels diferents sectors de la comunitat educativa, així com a la necessitat de millorar la qualitat de l'ensenyament i de desenvolupar les diverses competències de l'alumnat. Serà aplicable el proper curs 2018/2019.

Noves matèries

Els canvis en l'articulat i els annexos suposen la creació de noves matèries com a Tallers de Reforç i Tallers d'Aprofundiment per donar resposta a l'alumnat amb necessitats educatives diferents. Com a conseqüència, desapareix de l'oferta educativa la matèria Reforç Instrumental.

A més, s'introdueix la matèria Projecte Interdisciplinari, basada en treball per projectes i que podrà ser oferida pels centres en els quatre cursos de l'ESO. D'altra banda, en segon curs de Batxillerat es crea la matèria Educació Fisicoesportiva i Salut, des de la qual es busca treballar continguts que augmenten l'autonomia personal i social.

Així mateix, segons les mateixes fonts, augmenten les sessions dedicades exclusivament a la pràctica oral en la matèria Primera Llengua Estrangera, amb l'objectiu de millorar la competència comunicativa oral.

Aquest increment es donarà en 1r i 2n d'ESO, on augmenten de tres a quatre les sessions setmanals d'aquesta matèria, amb almenys 1 hora setmanal destinada a la competència comunicativa oral. La resta de cursos mantenen les sessions, encara que també s'incideix en la importància de reforçar la pràctica oral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento