Comunitat Valenciana

Els vehicles creixen el doble a l'àrea metropolitana de València

  • El parc va augmentar el passat any un 1,2% a la ciutat de València, la meitat que a l'àrea metropolitana. 
  • Els valencians aposten per les motos, les compres de les quals estan per sobre de la mitjana.
Tráfico, atasco, atascos en Madrid, coche, coches
Tráfico, atasco, atascos en Madrid, coche, coches
Europa Press - Archivo
Tráfico, atasco, atascos en Madrid, coche, coches

El nombre de vehicles a motor va augmentar el doble durant el passat any en els municipis de l'àrea metropolitana que a la ciutat de València. Segons l'estadística de l'Ajuntament, en 2017 van pujar un 1,2% a la capital, fins a aconseguir els 482.530, la gran majoria turismes, seguits de les motocicletes.

En canvi, l'increment registrat en aquest exercici va ser del 2,5% al 2,9% en els municipis de la corona metropolitana (comarques de l'Horta Nord, Oest i Sud). Aquesta tendència coincideix amb un augment dels permisos de conduir als pobles, enfront de l'estancament a València.

Un informe elaborat per l'Oficina d'Estadística del Consistori analitza les principals magnituds relacionades amb el parc de vehicles i amb els permisos de conduir no solament a la ciutat, sinó també en el conjunt de l'entorn metropolità, la qual cosa inclou als municipis limítrofs.

Les dades mostren que l'any 2017 es va tancar amb 992.037 vehicles a motor a l'àrea metropolitana (incloent València), la qual cosa suposa un 2% més. No obstant això, els creixements són desiguals. Mentre a la capital es va arribar a un 1,2% d'augment, a l'Horta Nord va ser del 2,5%, a l'Horta Sud del 2,6% i a l'Horta Oest es va arribar a la xifra més alta: un 2,9%.

La motocicleta, alternativa de mobilitat

La gran majoria del parc de vehicles està format pels turismes, amb 730.803 en tota l'àrea metropolitana. Solament a l'Horta Oest, el seu nombre va créixer un 3,1%, mentre que a València l'augment va ser més discret, de l'1,3%. Els habitants de la ciutat i dels municipis adjacents van apostar el passat any per la motocicleta com a alternativa de la mobilitat a motor.

El seu nombre va créixer en conjunt un 2,8% i es va situar en 113.107 unitats. A València la xifra va caure lleugerament al 2,4%, mentre a l'Horta Sud es va donar l'augment més acusat, del 3,5%. Un altre tipus de vehicles, com les furgonetes i camions, van veure descendir la seva flota en un 0,3% durant l'any 2017.

Respecte a les baixes de vehicles, van disminuir un 1,7% durant el passat any, amb 26.409, sobretot a la ciutat de València (-3,7%) i solament van augmentar a l'Horta Oest.

En el cas de les motos, la seua retirada va baixar un 18% en el conjunt de l'àrea metropolitana (incloent la capital) Pel que es refereix als permisos de conduir, van romandre pràcticament invariables, amb un lleuger augment del 0,3%, i van aconseguir els 902.438. La majoria (525.571) estan en mans d'homes, enfront dels 376.867 les titulars dels quals són dones.

Curiosament, les dones van obtenir més permisos de conducció el passat any, ja que van augmentar un 0,9%, enfront del descens del 0,1% registrat entre els homes, segons les dades municipals obtingudes de la Direcció general de trànsit (DGT).

Més cotxes cap a la ciutat 

Les xifres mostren que el ritme amb el qual augmenten els turismes és superior en els municipis que envolten València que a la pròpia ciutat. Un dels principals reptes de la mobilitat de la capital és gestionar el flux de vehicles que cada dia entren en el terme municipal, sobretot les retencions en els accessos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento