Comunitat Valenciana

Cantó: "Davant de Compromís i PSPV, que no han aconseguit res, Cs ha triat ser útil per als valencians i negociar PGE"

  • El diputat nacional de Ciutadans (Cs) per València, Toni Cantó, ha defès que "davant de Compromís i PSPV, que no han aconseguit ni un euro, Ciutadans ha triat ser útil per als valencians i negociar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE)".
Toni Cantó en la seu de Ciutadans
Toni Cantó en la seu de Ciutadans
EUROPA PRESS - Arxiu - Archivo
Toni Cantó en la seu de Ciutadans

En un comunicat, ha explicat que la formació taronja ha aconseguit que la inversió a la Comunitat Valenciana "cresca un 26 per cent, molt per damunt de la mitjana nacional, que és del 17 per cent" i que s'invertisquen "151 milions addicionals en infraestructures, fins als 740 milions en total".

Cs ha presentat esmenes als PGE per a destinar 10 milions d'euros a l'Autoritat de Transport Metropolità de València, 1 milió per a la carretera N-238 que uneix Castelló amb Vinaròs, i un altre milió per a la connexió ferroviària de Rodalies Alacant, Elx i Múrcia amb l'aeroport de L'Altet.

Cantó ha assegurat que "la baixada fiscal que ha exigit Cs beneficiarà milers de valencians que no arriben a fi de mes, ja que els que guanyen menys de 14.000 euros no pagaran res per IRPF i els que guanyen entre 14.000 i 18.000, s'estalviaran uns 300 euros anuals".

A més, "quasi 26.000 pares i mares valencians conciliaran millor gràcies a l'ampliació dels permisos de paternitat, més de 38.000 xiquets i xiquetes valencians es beneficiaran del xec guarderia i més del 20 per cent dels joves valencians rebran el complement salarial de 430 euros al mes".

Pel que fa a les pensions, ha assenyalat que "les pujades superiors a l'IPC para els que tenen menys recursos beneficiaran a més de la mitat dels 975.000 pensionistes de la Comunitat" i "les pensions no contributives, que perceben més de 48.500 valencians, pujaran un 3 per cent".

També ha destacat que "els PGE inclouen una pujada de sou dels funcionaris que beneficiarà els més de 224.000 empleats públics que hi ha a Alacant, València i Castelló".

Respecte a infraestructures, Cantó ha recordat que "el pressupost per a Foment ha crescut un 27,2%, amb una pujada del 51% per a ferrocarrils i 331,6 milions d'euros per al tram valencià del Corredor Mediterrani".

"Asseient-se i negociant és com s'aconsegueixen les millores", ha afegit, al mateix temps que ha criticat que "la política de pancarta i de fotos no serveix per a millorar la vida dels ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento