Comunitat Valenciana

CaixaBank demana "prudència" i recomana hipoteques fixes per "no córrer riscos" si pugen els tipus d'interès

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank
Europa Press
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha fet una crida aquest divendres per la "prudència" i ha recomanat als clients contractar hipoteques a tipus fix per "no córrer riscos" si pugen els tipus d'interès, "sobretot si destinen un percentatge important dels seus ingressos i no tenen patrimoni". "La crisi no va passar fa tant de temps, hem après lliçons i hem de recordar-les cada cert temps", ha subratllat.

Gortázar, que ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació dels resultats del primer trimestre de CaixaBank, ha assenyalat que l'entitat està fent un "esforç per convèncer els seus clients per endeutar-se a tipus fix". "Si no té flexibilitat i només pot dedicar la seua nòmina ha d'endeutar-se a tipus fix". "Oferir-li una base variable em sembla que no està bé i si les coses no van bé després pot tenir un problema", ha insistit.

A més, ha posat èmfasi en el percentatge de l'immoble que CaixaBank està disposat a finançar: no més del 80% del seu valor, ja que segons les seues dades, en aquests moments, quan el valor del préstec hipotecari supera 80% del ben adquirit, la taxa de morositat és de 14,7%, mentre que en els préstecs que estan per sota del 80%, la morositat baixa al 2,2%. Davant aquestes xifres, "el sector està enfocat a finançar no més del 80% del bé", ha aconsellat.

Segons ha recordat Gortázar, "la crisi no va passar fa tant de temps, hem après lliçons", per la qual cosa la intenció de CaixaBank és "seguir mantenint una disciplina molt elevada". De fet, en aquests moments el 60% dels seus nous préstecs hipotecaris són a tipus d'interès fix.

En qualsevol cas, considera que la competència en aquest sector és "sana" i és "lògic" que hi haja entitats que pensen i actuen d'una altra manera i tinguen "ofertes més agressives". "Respecte profundament l'anàlisi que fa cada entitat". "El temps ho dirà", ha assegurat.

Gortázar ha volgut deixar clar que desconeix el que va passar amb els tipus d'interès, "el mercat espera que pugen" i existeix una "possibilitat raonable" que "en 30 anys puguen pujar moltíssim". A més, "quan pugen amb força ens agafen per sorpresa", per la qual cosa Gortázar se sent en l'obligació de fer una crida per la prudència i recomanar hipoteques fixes.

En aquest sentit, ha apuntat que "si el client té capacitat econòmica que faça el que vullga, però si va més just ha de ser responsable. Hem tingut casos de veritables desgràcies que hem viscut amb la crisi", ha recordat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento